Green Book: Τα οργισμένα e-mails του παραγωγού

Τα έστειλε στους δημοσιογράφους που έθαψαν την ταινία.



Ο Charles B Wessler, ένας από τους παραγωγούς του Green Book που κέρδισε το φετινό Oscar καλύτερης ταινίας, αποφάσισε να στείλει οργισμένα e-mails στους δημοσιογράφους του NBC και του Vanity Fair που είχαν στολίσει το φιλμ με αρνητικές κριτικές.

Η πρώτη παραλήπτρια ήταν η Jenni Miller του NBC, η οποία είχε ποστάρει στο NBC News το εξής κείμενο: «Το Green Book είναι μια ταινία για τον ρατσισμό γραμμένη από λευκούς ανθρώπους για λευκούς ανθρώπους. Βλέπετε το πρόβλημα;». Και συνέχιζε: «Αν το Green Book θέλει να το πάρουμε σοβαρά ως αντιρατσιστική ταινία -και έχει ούτως ή άλλως τοποθετηθεί ως τέτοια- θα πρέπει να αντιμετωπίσει με βαθιά ειλικρίνεια τη ζωντανή πραγματικότητα του ρατσισμού και πώς αυτή επηρέαζε -και εξακολουθεί να επηρεάζει- άμεσα τους ανθρώπους». Ο Wessler τής έγραψε: «Η πλειοψηφία των Αφροαμερικανών λάτρεψαν την ταινία. Δεν θα συνεχίσω λέγοντας πόσο λάθος είναι αυτό που γράψατε, αλλά έχετε τεράστια ευθύνη να λέτε την αλήθεια όταν γράφετε για το NBC. Εσείς, αντιθέτως, γράφετε σαν να είστε ρεπόρτερ του FOX». Η Miller ξεμπρόστιασε τον Wessler στο twitter, ποστάροντας το e-mail του και καλώντας όσους δημοσιογράφους έλαβαν κάτι παρόμοιο να το πουν.

Ο K Austin Collins, κριτικός κινηματογράφου για το Vanity Fair, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και δήλωσε ότι ο Wessler είχε βάλει κι αυτόν στο στόχαστρο για την αρνητική κριτική που είχε κάνει στην ταινία και ότι το e-mail που του έστειλε ήταν ακόμα πιο προσβλητικό.

Τα οργισμένα e-mails του Wessler στους εκπροσώπους του Τύπου δεν είναι το μοναδικό παράπτωμα συντελεστή της ταινίας. Ο σεναριογράφος και παραγωγός Nick Vallelonga, που βάσισε το σενάριο της ταινίας στη ζωή του πατέρα του, είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη το 2015 μετά από ένα αντί-μουσουλμανικό tweet του. Ο σκηνοθέτης Peter Farrelly είχε επίσης αναγκαστεί να απολογηθεί για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης στο παρελθόν. Με λίγα λόγια, και οι δύο δεν ήταν πάντα τα καλύτερα παιδιά. Όσον αφορά την ίδια την ταινία, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την οπισθοδρομική φυλετική πολιτική της. Ο Joseph Hacker του The Guardian έφτασε να γράψει ότι η ταινία «είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω». Μάντεψε ποιος είναι ο επόμενος που θα λάβει e-mail από τον Wessler.