«Η πτώση του Michael Jackson θα είναι επική»

Ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland θέλει να αποκαθηλώσει τον μύθο.



Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland είναι μια γροθιά στον μύθο ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Και ενώ η πλειοψηφία των fans του Michael Jackson εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η ταινία σπιλώνει τη μνήμη ενός αθώου που δεν μπορεί πια να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο σκηνοθέτης Dan Reed επιμένει για την ακρίβεια των στοιχείων που παρουσιάζονται στο τετράωρο ντοκιμαντέρ.

«Θα πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον Jackson αλλιώς», λέει ο Reed. «Το ψέμα που επαναλάμβανε όσο ζούσε ότι ήταν μέγας υπερασπιστής και υποστηρικτής των παιδιών -και το πάθος με το οποίο τον υπερασπίστηκαν οι συνεργάτες και οι συγγενείς του- δείχνει ότι η πτώση του θα είναι πολύ πιο άγρια απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς».

Το Leaving Neverland έκανε πρεμιέρα στο Sundance Festival πριν από δύο μήνες κι έκτοτε διχάζει όσους το έχουν δει. Ως γνωστόν, δύο από τους πρώην ανήλικους προστατευόμενους του Jackson, ο Wade Robson  και ο James Safechuck, ενήλικοι πλέον, περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη ζωή τους κοντά στον Jackson και την επαναλαμβανόμενη σεξουαλική τους κακοποίηση. 

«Το ξέρω ότι από τη στιγμή που θα δει κάποιος την ταινία μου, θα νιώσει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ πια να ξανακούσει τη μουσική ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς και διασκεδαστές, ωστόσο οφείλω να δείξω την αλήθεια. Πιστεύω ότι ο Jackson ήταν φρικτός παιδόφιλος και ότι έχει κακοποιήσει πολύ περισσότερα παιδιά. Κι αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος», λέει ο Reed.

Το ντοκιμαντέρ από τις 3 Μαρτίου ξεκίνησε να προβάλλεται και στο HBO. Ως πρώτη δημόσια αντίδραση, το BBC σταμάτησε να μεταδίδει τραγούδια του Jackson.