Ντύσου σαν πρωταγωνίστρια: το indie στυλ της Hannah στο GIRLS

Η Hannah είναι ένα κορίτσι σαν εμάς: stylish και μπερδεμένο
Ντύσου σαν πρωταγωνίστρια: το indie στυλ της Hannah στο GIRLS



Η Hannah είναι ένα κορίτσι σαν και εμάς, κάνει λάθη… πολλά λάθη για την ακρίβεια, θέλει την προσοχή των άλλων, απαιτεί όλοι να ασχολούνται μαζί της, όταν την θέλει δεν τον θέλει αυτή, θέλει να είναι κολλημένος πάνω της αλλά όταν το καταφέρνει φρικάρει και φεύγει μακριά, ζει καλύτερα μόνη της αλλά προτιμά να ζαλίζει τις κολλητές της και γενικότερα η Hannah αντιπροσωπεύει κάθε αρνητικό του χαρακτήρα μας που ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε.

Της Αθηνάς Κουτρομάνου

Μπορεί ο χαρακτήρας που δημιούργησε η Lena Dunham (πρωταγωνιστεί, γράφει και σκηνοθετεί) για την σειρά του HBO, GIRLS, να είναι αρκετά υπερβολικός και να αναρωτιέσαι μονίμως «μα πως γίνεται αυτό το κορίτσι να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο» αλλά να ξέρεις ότι η Hannah αντιπροσωπεύει τις αδυναμίες μας, τους φόβους μας και τα λάθη που κάνει καθεμία μας, τα οποία προφανώς και ποτέ δεν θα αποδεχτεί και κυρίως θα εξακολουθεί να κάνει συνέχεια. Ίσως όχι με τη συχνότητα της Hannah αλλά προσωπικά με βλέπω να την φτάνω σε λίγο.

To μόνο πράγμα που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τη Hannah, εκτός από λεφτά, δουλειά, γκόμενο και τον εαυτό της, είναι τα περιττά κιλάκια της. Βλέπεις η Hannah είναι από τις λίγες πρωταγωνίστριες σειρών που έχουν περιττά κιλά, δεν βάζουν μέικαπ, δεν φτιάχνουν τα μαλλιά τους, είναι δηλαδή ακριβώς όπως εμείς στην καθημερινότητα μας. Αυτόματα αυτό το χαρακτηριστικό της την κάνει τόσο cool στα μάτια μας που όσα «σε πάω Ηannah» και να πεις είναι μάλλον λίγα.

Στη Hannah αρέσει πολύ η μουσική και γενικότερα προσπαθεί να έχει –έστω- τις βασικές γνώσεις σχετικά με την pop κουλτούρα σήμερα κάτι που αυτόματα βγαίνει και στο στυλ της. Φλοράλ φουστάνια, ζακέτες της γιαγιάς, brogues, chunky heels, φούστες με prints και ότι άλλο θα φορέσει μία σύγχρονη Νεοϋορκέζα, που πάει στο μυστικά πάρτι, ψαγμένα bars, συναυλίες indie συγκροτημάτων και όπως θα λέγαμε και εμείς εδώ αλά ελληνικά είναι too cool for school.

Για να αντιγράψεις το στυλ της δεν έχεις να παρά να δεις τις 3 σεζόν της σειράς (η 4η έρχεται του χρόνου) ή απλά να εμπιστευθείς το #FollowMe και τις γνωστές shopping lists που ετοιμάζει κάθε μέρα.

ΥΓ. Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από το FOXlife και έχει φανατικές θαυμάστριες – και θαυμαστές αλλά τα αγόρια ντρέπονται να το παραδεχτούν.