All time classic: Εμπνευστήκαμε από το στυλ της Grace Kelly (έρευνα αγοράς)

Το all time fashion icon μας εμπνέει να αφομοιώσουμε χαρακτηριστικά του στυλ της, στις καθημερινές μας εμφανίσεις.
All time classic: Εμπνευστήκαμε από το στυλ της Grace Kelly (έρευνα αγοράς)



Ήταν η στάρλετ του Hollywood που έγινε Πριγκίπισσα. Η πανέμορφη ξανθιά που κέρδισε με την γοητεία της τον Πρίγκιπα Rainier του Μονακό, όταν συναντήθηκαν στο φεστιβάλ των Κανών το 1955. Αν και εμφανίστηκε μόνο σε 11 ταινίες πριν από την αποχώρησή της, από την ενεργό κινηματογραφική  δράση στην ηλικία των 26, παραμένει μία από τις all time classics καλλιτέχνιδες του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου το 1929, στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, η Grace είχε Ιρλανδό-Γερμανική καταγωγή. Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη (στους αποφοίτους τους περιλαμβάνονται οι Κάθριν Χέπμπορν και Lauren Bacall).

Στην ταινία Mogambo, ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκε με την Helen Rose, μία από τις τρεις πιο γνωστές Costume Designers του Holywood, -συμπεριλαμβανομένων των Edith Head και Oleg Cassini- η οποία επηρέασε το γνωστό 50s look της, με τα σακάκια, τις πέρλες και της ψηλόμεσες φούστες σε Α-γραμμή. Παρόλα αυτά, ήταν ο Χίτσκοκ αυτός που μέσα από το όραμα του δημιούργησε το παγωμένο, elegant και δομημένο look της Grace.

Το κλασικό στυλ της Kelly, έχει εμπνεύσει σχεδιαστές μόδες ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπάθησαν να προσαρμόσουν την κλασική της κομψότητα, στις απαιτήσεις της κάθε εποχής. Ας μην ξεχνάμε τον οίκο Hermes, και την κλασική πλέον Kelly Bag, η οποία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1935 και πήρε το όνομα της από τηνstylish Πριγκίπισσα.

Για να εμπνευσθείς από το στυλ της Grace, χρειάζεσαι βασικά και μεσάτα κομμάτια, όπως τα υφασμάτινα παντελόνια, οι ψηλόμεσες full skirts, τα πουκάμισα σε στενή γραμμή, δίνοντας έμφαση σε αξεσουάρ όπως τα μαντήλια. Σκέψου κυρίως μονόχρωμα, συνδυασμούς κλασσικών prints όπως η μαρινιέρα και πολύ λίγα κοσμήματα, κυρίως μικρές διακριτικές πέρλες.