6 plus size μοντέλα που άλλαξαν τον κόσμο της μόδας

Υπέρχα πρόσωπα και κορμιά γεμάτα καμπύλες που θαυμάζουμε.
6 plus size μοντέλα που άλλαξαν τον κόσμο της μόδας



Το αφιέρωμα της Vogue, με θέμα την φωτογράφηση εσώρουχων στην οποία πρωταγωνιστούσαν μοντέλα διαφόρων μεγεθών και σωμάτων, έχει ανάψει ακόμα περισσότερο η συζήτηση γύρω από τα plus size μοντέλα, τα οποία κατακτούν όλο και περισσότερο τον κόσμο της μόδας.

Ακόμα δεν έχει σαφηνιστεί το αν πρόκειται για ένα ακόμα trend ή είναι αλήθεια ότι –επιτέλους- η βιομηχανία της μόδας, έχει αρχίσει να ανοίγει σιγά-σιγά τις πόρτες τις σε διαφορετικά και πιο αληθινά γυναικεία πρότυπα. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι κοπέλες, που με την ομορφιά τους και τις καμπύλες τους παλεύουν για αυτή την αλλαγή και θεωρούνται πλέον καταξιωμένα μοντέλα στο χώρο.

Είναι κορίτσια σαν και εμάς, που δεν ντρέπονται για το σώμα τους, αντιθέτως το προστατεύουν και το φροντίζουν χωρίς να ανησυχούν για τα έξτρα κιλά τους. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων είναι και fashion icons, πράγμα που τις κάνει ακόμα πιο υπέροχες.

Εσύ όμως ξέρεις ποια είναι αυτά τα μοντέλα;

Emme Aronson

Ήταν το πρώτο plus size μοντέλο των 90s και το πρώτο μοντέλο μεγάλου μεγέθους που έγινε δεκτή στην pop κουλτούρα μόνο με το μικρό της όνομα.

Αshley Graham

H Ashley είναι από τα λίγα plus size μοντέλα που έχουν εκτοξεύσει ανοδικά την καριέρα τους τα τελευταία χρόνια. Είναι μοντέλο των Lane Bryant, έχει την δική της σειρά επώνυμων εσωρούχων, έχει φωτογραφηθεί για την Vogue και το Glamour και υπήρξε το πρόσωπο της Levi’s.

Tara Lynn

H Lynn, έχοντας ένα υπέροχο πρόσωπο είχε σκεφτεί πολλές φορές να γίνει μοντέλο όταν ήταν μικρή, παρόλα αυτά πίστευε ότι έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά για να το καταφέρει. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έμαθε για το plus size modeling και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν πλέον στην  ιστορία. Έκανε το ντεμπούτο της στο ELLE Iσπανίας το 2013

Saffi Karina

H Κarina μιλάει συχνά για την κοινωνική αποδοχή των plus size μοντέλων και για αυτό το λόγο πέρυσι ίδρυσε το Curve Project London, το πρώτο support group στη Βρετανία για plus size models. Η Karina είχε καριέρα ως «κανονικό» μοντέλο, μέχρι που η βιομηχανία της μόδας την άφησε απέξω επειδή το σώμα της άλλαξε.

Robyn Lawley

Η αυστραλέζα Robyn, έχει μιλήσει πολλές φορές για το πόσο απογοητευμένη είναι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας τα plus size μοντέλα. Όπως και πολλές άλλες κοπέλες η Robyn, έχασε πολλά κιλά, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα πρότυπα των «κανονικών» μοντέλων, τα ξαναπήρε όμως αργότερα και επεδίωξε να γίνει γνωστή ως plus size model.

Crystal Renn

Όταν στα 14 της η Renn αποφάσισε να γίνει μοντέλο, της είπαν ότι θα πρέπει να χάσει το ένα τρίτο του βάρους της για να μπορέσει να κάνει επιτυχία.  Προσπαθώντας να χωρέσει στα πρότυπα  της βιομηχανίας της μόδας, κατέληξε να κάνει κακό στον εαυτό της και για αυτό το λόγο αποφάσισε ότι θα πρέπει να αγαπήσει τις καμπύλες της και να ακολουθήσει καριέρα plus size model.

Πηγή: whowhatwear.com

Απόδοση: Αθηνά Κουτρομάνου