Myksa: Ειρωνεία και ποίηση σε ένα ανερχόμενο ελληνικό fashion label

Η Αγγελική Νταούτη και η Αγγελική Κοτρώνη βγάζουν γλώσσα στη μόδα και αναζητούν την κάθαρση από τις καταπιέσεις.
Myksa: Ειρωνεία και ποίηση σε ένα ανερχόμενο ελληνικό fashion label



Όταν ακούς τη λέξη Myksa το μυαλό σου σίγουρα δεν πάει στη μόδα. Όταν όμως γνωρίσεις το Myksa Team, ή αλλιώς τις δύο Αγγελικές, καταλαβαίνεις ότι αυτό το brand ορίζει μόνο του την τύχη του στη μόδα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Fashion stylist η Αγγελική Νταούτη και fashion designer η Αγγελική Κοτρώνη είναι ο βασικός πυρήνας και οι creative directors του myksa. Βέβαια, γύρω από αυτόν τον πυρήνα θα βρεις πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του brand, -«φρέσκα, δημιουργικά μυαλά που δίνουν πνοή στη "μύτη" μας» όπως αναφέρουν τα κορίτσια.

«Το Myksa Team ξεκίνησε από την πολυετή φιλία μας, την  τρέλα μας αλλά και τις κοινές αντιλήψεις μας πάνω στη μόδα. Για κάποιο διάστημα η ομάδα εξωτερίκευε αυτή την αντίληψη μέσω του ομώνυμου Tumblr και όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή διαμορφώθηκε το brand. Ουσιατικά Myksa είναι απλά μια λέξη. Ένας ήχος που δεν σημαίνει τίποτα.  Βέβαια, το Myksa συμβολίζει πολλά πράγματα. Αρχικά, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, η Myksa συμβολίζει τη κάθαρση από καταπιέσεις και η ομάδα θέλει να ζήσει το όνειρο της, με γνώμονα αυτή την απελευθέρωση. Σίγουρα, το όνομα του brand είναι συνδεδεμένο με την αντιτέχνη και το χιούμορ! Προσεγγίζουμε τον χώρο με μια δόση ειρωνείας και αντί της σοβαροφάνειας, προτείνουμε το χιούμορ. Θέλαμε, το brand να διαφοροποιηθεί από την καθιερώμενη οπτική, αντίληψη και αισθητική, ελπίζοντας ότι η διαφοροποίηση θα δώσει τροφή για σκέψη και το βήμα για εξέλιξη στον χώρο» εξηγεί η ομάδα.

Η Myksa χαρακτηρίζει την αισθητική της ως Contemporary Ironic Artistic Fashion και σίγουρα η προσωπική αισθητική των δύο κοριτσιών κάθε άλλο παρά συμβατική είναι – κάτι που φαίνεται στα Myksa clothes. Το fashion item που ξεχωρίζει στο brand είναι οι οικολογικές γούνες. Θα βρεις πολλές και διαφορετικές μιας και είναι ένα κομμάτι που αγαπούν ιδιαίτερα και θέλουν να ταυτιστούν  με αυτό.

«Βέβαια, μέσα στα εναλλασσόμενα projects μπορείς να βρεις και άλλο ρουχισμό εκτός από γούνες. Όπως το project της collection SS'14 που περιλαμβάνει total Μyksa looks (kimono, jeans, bomber, croptop). Στo πλαίσια του "MyksaWorld" θα βρεις ποιήματα από Έλληνες και ξένους ποιητές, illustrations και σκίτσα, ερωτικά παραμύθια, inspiration images και projects που θα σε ταξιδέψουν στη σφαίρα της φαντασίας» συμπληρώνουν.

«Η AW'15 collection είναι ήδη εδώ. Αυτό το project είναι μια Golden Class Collection που ήρθε να ολοκληρώσει τη περσινή basic faux fur collection. Η νέα συλλογή είναι μια εξέλιξη της περσινής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα  του προϊόντος και του συνολικού τελικού αποτελέσματος.  Με λίγα λόγια, ανταγωνίζονται επάξια την αισθητική και πρακτική αξία μιας αληθινής γούνας».

Η ομάδα εμπνέεται από το street style και την εκάστοτε δημιουργική ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας. «Πέρα από αυτό, τα ερεθίσματα είναι ατελείωτα και η έμπνευση έρχεται από παντού. Συγκεκριμένα, η τέχνη σε όλες τις μορφές της, η ιστορία, η κοινωνία, η μυθολογία και το χιούμορ είναι βασικές πηγές έμπνευσης».

Όταν έχεις τις Myksa απέναντι σου δεν μπορείς να κρατηθείς και να μην ρωτήσεις τι πιστεύουν ότι λείπει από τους Αθηναίους όσον αφορά το στιλ. «Το μόνο που λείπει είναι η τόλμη, η ανάγκη διαφοροποίησης και η δημιουργίας ενός ατομικού στυλ. Υπάρχει έλλειψη προσωπικής έκφρασης και κατ΄επέκταση μιας μορφής διαδραστικής τέχνης που είναι πλήρως εκτεθειμένη στους αποδέκτες της».

 

Info

http://myksa.tictail.com/

https://www.facebook.com/myksa.gr

http://myksa.tumblr.com/

@MYKSACLOTHES

 

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη