Αυτό το ήξερες; Γιατί η Jourdan Dunn γράφει ιστορία με το εξώφυλλο στην Vogue

Το μοντέλο της Victoria's Secret και οι φυλετικές διακρίσεις στο χώρο της μόδας.
Αυτό το ήξερες; Γιατί η Jourdan Dunn γράφει ιστορία με το εξώφυλλο στην Vogue



Ίσως τους πήρε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε, ίσως να άργησαν και πάρα πολύ αλλά τελικά η VOGUE παρουσίασε πριν από λίγη ώρα το πρώτο εξώφυλλο της, για το Φεβρουάριο του 2015, στο οποίο πρωταγωνιστεί solo μαύρο μοντέλο.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στο γνωστό περισοδικό εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια. Την τελευταία φορά που η Vogue φωτογράφισε στο cover της αντίστοιχο μοντέλο ήταν το 2003, με πρωταγωνίστρια –ποια άλλη;- την Naomi Campbell.

H πανέμορφη Jourdan Dunn εμφανίζεται στο εξώφυλλο με ένα στενό sundress και το ανέμελο καρέ της -το οποίο έχει γίνει και σήμα κατατεθέν της- συμβολίζοντας το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Τα social media γέμισαν με απόψεις για το πόσο αυτό και μόνο το εξώφυλλο θα καταφέρει να αλλάξει τις προκαταλήψεις που υπάρχουν για τα έγχρωμα μοντέλα και η αλήθεια είναι ότι όσο και να μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Jordan βρίσκεται επιτέλους στο cover του πιο γνωστού περιοδικού στον κόσμο, πιστεύουμε ότι δεν θα επέλθουν οι κοινωνικές αλλαγές που χρειάζονται.

Το διάσημο μοντέλο από τη Βρετανία, έχει μιλήσει και στο παρελθόν για θέματα φυλετικών διακρίσεων στο χώρο της μόδας και παρόλο την κριτική της συνεργασίας μέσω των social media, το ίδιο το μοντέλο έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram ότι νιώθει ευτυχισμένη που βρίσκεται επιτέλους στο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού, υπογράφοντας με το hashtag #2015YearOfTheDunn.