Η Μαρία Ηλιάκη προτείνει τιρκουάζ για τις μέρες του χειμώνα

Και εμείς σου δείχνουμε πως θα το φορέσεις!
Η Μαρία Ηλιάκη προτείνει τιρκουάζ για τις μέρες του χειμώνα



Η Μαρία Ηλιάκη τον τελευταίο χρόνο δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τις στυλιστικές της επιλογές. Η γλυκιά παρουσιάστρια που αγαπάει πολύ την μόδα και της αρέσει να δοκιμάζει πολλά και διαφορετικά στυλ μεταξύ τους (και καλά πράττει), αποτελεί έμπνευση για τις καθημερινές και όχι μόνο εμφανίσεις μας.

Αυτή την φορά φωτογραφήθηκε με ένα υπέροχο τιρκουάζ παλτό, που πολύ ζηλέψαμε. Τι κι αν έχει κρύο και είναι χειμώνας ακόμα; Ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη το χιλιοφορεμένο μαύρο πανωφόρι και να ξεχωρίσουμε με αυτό το έντονο, λαμπερό και αισιόδοξο χρώμα.

Για την ιστορία, το τιρκουάζ είναι ένα αδιαφανές γαλαζο-πράσινο σπάνιο ορυκτό. Το σημερινό όνομα του χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και προέρχεται από την παλιά γαλλική λέξη turquoise, η οποία σημαίνει τούρκικο, κι αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι έμποροι του Μεσαίωνα αγόραζαν το τιρκουάζ στα Τούρκικα παζάρια, όπου είχε φτάσει από την Περσία.

Όσον αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείς να πετύχεις, έχουμε να σου προτείνουμε τα εξής :

- Το τιρκουάζ πάει ιδιαίτερα με τις nude αποχρώσεις και αυτό γιατί απο μόνο του αποτελεί ένα πολύ φωτεινό χρώμα. Με τα πιο φυσικά χρώματα θα πετύχεις την απόλυτη ισορροπία στο outfit σου.

- Απο την άλλη, αν είσαι fan του colorblocking, δοκίμασε το κοραλί. Η αντίθεση θα είναι μοναδική.

- Τέλος, διάλεξε να το συνδυάσεις με ασημί και χρυσά αξεσουάρ για πιο glamorous και κομψές πινελιές στο look σου.