Το wrap dress της Eva Longoria και η μικρή του ιστορία

Το wrap dress της Eva Longoria και η μικρή του ιστορία



Wrap dress ονομάζεται το φόρεμα που τυλίγει τον κορμό σου από την μία πλευρά στην άλλη, καταλήγοντας να δένει γύρω από τη μέση σου, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση του δώματος «κλεψύδρας», τονίζοντας την μέση σου και αναδεικνύοντας της καμπύλες σου.

Παρόλο που είναι εμπνευσμένο από τα sport wear της δεκαετίας του 30’, το wrap dress –όπως το φοράμε στη σημερινή του μορφή- ήταν δημιουργία της Diane Von Furstenberg. Το φόρεμα που έχει ταυτιστεί με το όνομα της όσο κανένα άλλο, έφτανε μέχρι το γόνατο, ήταν ραμμένο από jersey ύφασμα και είχε μακριά στενά μανίκια. Μπορεί να έφτασε το απόγειο της δημοτικότητας του στα τέλη του 70’ αλλά μέχρι και σήμερα αποτελεί την πιο ασφαλή στιλιστική επιλογή για γυναίκες άνω των σαράντα, αφού αγκαλιάζει ιδανικά το σώμα, τονίζει τα σωστά σημεία, είναι όσο formal και όσο παιχνιδιάρικο πρέπει και ταιριάζει ιδανικά με κλασικές ψηλές γόβες. Παρόλο που θα δεις πολλές φορές την Michelle Obama, να συνδυάζει άρτια το κλασικό αυτό φόρεμα, εμείς αυτή τη φορά λατρέψαμε την εκδοχή της σέξι Eva Longoria. Λευκό και μπλε stripe wrap dress συνδυασμένο με αξεσουάρ σε nude αποχρώσεις.

Ο ιδανικός τρόπος να φορέσεις ένα τέτοιο φόρεμα είναι, όπως προτείνει η Longoria, απλά να το συνδυάσεις με διακριτικά κοσμήματα και να φορέσεις τα αγαπημένα σου killer heels για να τονίσεις τις γάμπες σου. Ένα look που ταιριάζει τόσο για το γραφείο όσο και για την απογευματινή έξοδο στην πόλη.