Η Άννα Πρέλεβιτς θέλει να το ξέρεις: Είσαι όμορφη! Ρητά να στο θυμίζουν

Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει πάνωαπό 70 δισεκατομμύριαδολάριακέρδος κάθεχρόνο και οι γυναίκες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές.
Η Άννα Πρέλεβιτς θέλει να το ξέρεις: Είσαι όμορφη! Ρητά να στο θυμίζουν



ΠΡΕΠΕΙ να είσαι αδύνατη

ΠΡΕΠΕΙ  να έχεις τέλεια μαλλιά

ΠΡΕΠΕΙ να έχεις τέλεια επιδερμιδα

ΠΡΕΠΕΙνα είσαι νέα

ΠΡΕΠΕΙ να είσαι “ΤΕΛΕΙΑ”

Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος κάθε χρόνο και οι γυναίκες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές. Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριολεκτικά έχει εμμονή με την ομορφιά, μια κοινωνία που “πιέζει” τον κάθε άνθρωπο να είναι όμορφος. Πρώτον, τι σημαίνει να είσαι όμορφος; Από πότε θα μας λένε τα περιοδικά τι πρέπει να μας αρέσει και ποιο είναι το τέλειο; Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και υπάρχει λόγος γι'αυτό. 

Από τα παιδικά μας χρόνια ξεκινάει η “πίεση” του να πρέπει να είμαστε “όμορφες.” Εκτός από την τηλεόραση, τις ταινίες και τα περιοδικά, η πρώτη πραγματική κούκλα ενός κοριτσιού, που θα μπορούσε να ονομαστεί πρότυπό μας, είναι η Barbie. Η Barbie έχει το “τέλειο” σωματότυπο, μακριά λεπτά πόδια και μικροσκοπική μέση. Έχει “τέλειο” πρόσωπο, “τέλεια” μαλλιά, και δεν γερνάει. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθορίσουν την ομορφιά. Πολλοί λένε ότι ομορφιά είναι αυτό που πηγάζει μέσα μας, αλλά η κοινωνία προσπαθεί να πας πείσει για το αντίθετο.  Παρακολουθήστε λίγο BBC ή CNN και θα καταλάβετε πολλά. Γυναίκες παρουσιάστριες που δεν είναι barbie αλλα ακούγοντας τες 5 λεπτά σε καθηλώνουν τόσο που τις θεωρείς πιο εντυπωσιακές από οποιαδήποτε star στο Hollywood.

Ναι, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση να είμαστε εξωτερικά #panemorfes και δυστυχώς οι άνθρωποι ξεχνούν τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς. Αλλά γιατί πρέπει να το ξεχνάμε και οι ίδιες; Ο καθένας από εμάς έχει ανασφάλειες, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Ας κάνουμε μια αρχή.. ας δουλέψουμε το μέσα μας, την εσωτερική μας ομορφιά και η εξωτερική ομορφιά θα ακολουθήσει. Αν το καταφέρουμε αυτό καμία τηλεοπτική εκπομπή, κανένα περιοδικό και καμία διασημότητα δεν θα μπορέσει να μας επηρεάσει.  Ξεκινάμε από σήμερα με μερικά ρητά που βρήκα και είμαι σίγουρη πως σε μόλις 1 λεπτό θα σας φτιάξει η διάθεση.