Πώς σου παν τα τζιν: Τα denim κομμάτια που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου

Πόσο fan των jean είσαι;
Πώς σου παν τα τζιν: Τα denim κομμάτια που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου



Μπορεί το τζιν κάποτε να αποτελούσε επανάσταση στα ρούχα εργασίας αλλά πλέον είναι ένα κομμάτι που δεν λείπει από καμία ντουλάπα. Την επανάσταση των demin παντελονιών διαδέχτηκε η δημιουργία τζιν κομματιών για κάθε τύπο ρούχου, για να συνεχίσει, πριν από λίγα χρόνια, στην αποδοχή ότι το total denim look είναι ένα κλασικό must have.

Μπορεί πλέον να έχεις συνηθίσει να βλέπεις στις πασαρέλες τζιν φορέματα, τζιν σακάκια μέχρι και παπούτσια με denim λεπτομέρειες αλλά πόσο έχεις βάλει το τζιν στην ζωή σου και πόσο αφήνεις τον εαυτό σου να αφεθεί σε ένα από πιο πολυαγαπημένα trends εδώ και χρόνια;

Για αρχή, να παραδεχτούμε ότι το denim είναι το πιο ευκολοφόρετο ύφασμα –εκτός και αν έχεις μόλις βγάλει το super skinny jean σου από το πλυντήριο- ταιριάζει με όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου και με αυτό εννοούμε ΟΛΑ και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με το κατάλληλο styling.

Της Αθηνάς Κουτρομάνου

Το τζιν πουκάμισο

Φόρα το με μία δερμάτινη pencil φούστα και γόβες στο γραφείο, ως ελαφριά ζακέτα με ένα t-shirt, υφασμάτινο παντελόνι και sneakers στη βόλτα και με μία μαύρη τούλινη φούστα και χρυσές γόβες το βράδυ. Είδες;   Πάει παντού

Το τζιν μπουφάν χωρίς μανίκια

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που είδα, στην ντουλάπα της μικρής μου αδερφής, τζιν μπουφάν χωρίς μανίκια δεν ξετρελάθηκα με την ιδέα, για να καταλήξω –βέβαια- να αποδεχτώ ότι είναι το κατάλληλο αξεσουάρ για κάθε σεζόν. Το φοράς με φλοράλ φουστανάκια σου καλοκαίρι και το χειμώνα του δίνεις πιο σοφιστικέ στυλ φορώντας το πάνω από μεσάτα πουκάμισα και υφασμάτινα παντελόνια.

Το τζιν φόρεμα

Σικ και ταυτόχρονα κοριτσίστικο, το τζιν φόρεμα φοριέται στο γραφείο με ψηλές ankle boots και ένα blazer και στη βόλτα με τα αγαπημένα σου Keds και ένα bomber jacket. Για το βράδυ διάλεξε ένα καλσόν με ραφή κατά μήκος του ποδιού και ψηλές ρετρό Mary-Jane για δόσεις στο outfit σου pin-up νότα.

Denim  παντελόνι σε πολλά χρώματα

Αν βαρέθηκες το κλασικό jean παντελόνι ή θες να κάνεις μία αλλαγή, επέλεξε τζιν παντελόνια σε έντονα χρώματα. Μπορείς να τα φορέσεις με αέρινα tops το καλοκαίρι και με σκούρα oversized πουλόβερ και ankle boots τον χειμώνα, δίνοντας έμφαση στα πολύχρωμα πόδια σου.

Denim Jacket

Το απόλυτο κομμάτι τον παιδικών σου χρόνων σε συντροφεύει ακόμα και σήμερα. Διάλεξε ένα μεσάτο jean jacket που θα δημιουργεί την αίσθηση πιο αδύνατης μέσης. Φόρα το όλα τα ρούχα σου, γέμισε το κονκάρδες, άλλαξε τα κουμπιά του, βάλε τρουκς στις τσέπες και γενικότερα σκέψου ότι είναι ένας καμβάς και κάνε το μοναδικό, βάζοντας την φαντασία σου.