Εσύ ξέρεις πώς να βγάζεις τέλειες street style φωτογραφίες;

Οι ειδικοί σου δίνουν συμβουλές για την επόμενη profile pic σου.
Εσύ ξέρεις πώς να βγάζεις τέλειες street style φωτογραφίες;



Όλες θέλουμε την τέλεια profile pic στο Facebook, έτσι δεν είναι;

Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, το να δείχνουμε σέξι κοιτάζοντας νωχελικά, στη μέση μιας διάβασης πεζών, ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο μας και ταυτόχρονα ενώ προσπαθούμε καλέσουμε ταξί, μοιάζει σαν δύσκολη δοκιμασία αμερικάνικου ριάλιτι… εκτός αν είσαι η Chiara ferragni.

Αν έχεις ποτέ ευχηθεί να φαινόσουν πιο φυσική, με ψηλότερα πόδια, χωρίς να αλληθωρίζεις στις αυτοσχέδιες φωτογραφίσεις σου, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Με τις συμβουλές μερικών κορυφαίων φωτογράφων μόδας στον κόσμο - αυτούς που έχουν δει το καλό, το κακό και το άσχημο στους δρόμους του στυλ- ρίχνουμε το φως στο πώς να βγάζεις φωτογραφίες σαν επαγγελματίας μοντέλο.

Craig Arend, Ιδρυτής του ALTAMIRANYC

"Ακριβώς όπως χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψεις το προσωπικού σου στυλ, έτσι παίρνει, επίσης, χρόνο για να βρεις τις ιδανικές πόζες που θα απεικονίζσουν το στυλ σου μέσα από τις φωτογραφίες. Χαμογέλασε, χαλάρωσε τους ώμους και επικεντρώσου στο πόσο τέλεια και όμορφη αισθάνεσαι. Αυτή η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου θα εκδηλωθεί μη-λεκτικά στις φωτογραφίες. "

Candice Lake

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγευτικό από ένα μεγάλο και σέξι χαμόγελο – δοκιμάστε το και το πρόσωπο σας θα γίνει αυτόματα πιο όμορφο!"

David Nyanzi, ιδρυτή του The Nyanzi Report

"Αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε, μην δείχνετε γεμάτη ένταση και προσπαθήστε να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας"

Eddie Newton, ιδρυτής του Mr Newton

"Η συμβουλή μου είναι να ξεχάσεις κάθε επιτηδευμένη πόζα και για λίγα λεπτά απλά σκέψου πως θα χαλαρώσεις το σώμα του. Πάρε μια βαθιά ανάσα, χαλάρωσε τους ώμους και να ανύψωσε το πηγούνι σου, όσο λίγο χρειάζεται για να φωτιστεί το πρόσωπό σου. Χαμόγελο είναι η ιδανική λύση, αν και το λίγο μπλαζέ ύφος μπορεί να είμαι μια καλή εναλλακτική στο πιεσμένο μούδιασμα, ενώ προσπαθείς να χαμογελάσεις ψεύτικα. Αν προτιμάς μία ειλικρινή φωτογραφία, στήσου σαν πραγματικά βγάζεις μία φυσική φωτογραφία... συζήτησε με τον φωτογράφο έτσι ώστε να καταφέρετε να πετύχετε την σωστή φυσική πόζα"

Gunnar Lillehammer, ιδρυτής του Styleclicker

"Πρέπει να μπορείς να ντύνεσαι όσο ακραία θες χωρίς να αισθάνεσαι μασκαρεμένη. Όσο για τη φωτογραφία: Μην κάνεις τίποτα εκτός από το να κοιτάς την κάμερα μου.  Αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι."

Liisa Jokinen, ιδρυτής του Hel Looks

"Να είστε φυσικές, ο εαυτός σας. Δεν χρειάζεται να ποζάρετε επιτηδευμένα, απλά να είστε όρθιες εκεί! Μια en face πόζα κοιτάζοντας κατευθείαν στην κάμερα είναι συχνά η πιο δυναμική και καλύτερη επιλογή."

Koo Youngjun, ιδρυτής του I’m Koo

"Αν θέλετε πραγματικά να φωτογραφήθητε στους δρόμους κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας ... δεν πρέπει να ντυθείτε βαριά, ούτε να φορέσετε λίγα. Θα πρέπει να βρείτε την τέλεια  ισορροπία. Ο τρόπος με τον οποίο θα επικοινωνήσετε στους φωτογράφους είναι σημαντικός επίσης. Οι πιο φυσικές street style φωτογραφίες βγαίνουν όταν απλά είστε απόλυτα φυσικές, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην δώσετε σημασία στους φωτογράφους και απλά να συνεχίσετε τον δρόμο σας."

Adam Katz Sinding, φωτογράφος για το W και το Le 21ème

"Συνεχίστε αυτό που κάνατε. Είμαι εκεί για να «πιάσω τη στιγμή» ενώ απλά συνεχίζετε τη δουλειά σας. Δεν θέλω να δω τίποτα άλλο από αυτό που θα κάνατε αν δεν είχα την Nikon μου μπροστά στο πρόσωπο μου να σας φωτογραφίζει. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να παίρνεται πόζες , θα χάσω το ενδιαφέρον μου για εσάς, γιατί πλέον δεν θα είστε αυθεντικές. Με λίγα λόγια:. Αγνοήστε με».

 

Πηγή: Refinery29

Aπόδοση: Αθηνά Κουτρομάνου