Σου αρέσει να φοράς ψηλά τακούνια; Τότε πρέπει να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές

Πως να δείχνεις σέξι όταν περπατάς με high heels και χωρίς να κουράζεσαι.
Σου αρέσει να φοράς ψηλά τακούνια; Τότε πρέπει να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές



Όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε, όλες μας έχουμε ένα –ίσως και παραπάνω- ζευγάρια τακούνια τα οποία τα αγοράσαμε και δεν τα φορέσαμε ποτέ, γιατί πολύ απλά όσο όμορα και αν φαίνονται, είναι άκρως άβολα και αφήνουν τα πόδια μας να πονάνε.

Το περπατάς σωστά με ψηλά τακούνια είναι προτέρημα και σίγουρα κάτι που δεν καταφέρνουμε όλες. Για να κουράζεσαι λιγότερο και κατά συνέπεια να μην πονάς τόσο από την ορθοστασία, υπάρχουν μερικά βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις.

Πρόσεχε πριν τα αγοράσεις

Μην αγοράσεις πότέ κανένα ζευγάρι παπούτσι επειδή είναι στο νούμερο σου. Φρόντισε να τα δοκιμάζεις πάντα και πολλές φορές να πειραματίζεσαι με τα νούμερα, καθώς η κάθε εταιρεία έχει διαφορετικές φόρμες και μπορεί να εφαρμόζουν τελείως διαφορετικά στα πόδια σου. Όταν τα δοκιμάσεις μην κοιτιέσαι απλά στον καθρέφτη, πάρε τον χρόνο σου και κάνε ένα γύρω στο χώρο, περπάτησε μέχρι να είσαι σίγουρη ότι σου κάνουν τέλεια. Προτίμησε περισσότερο chucky τακούνια, πλατφόρμες και τακούνια με από 5-8 cm, καθότι είναι πιο βολικά για το καθημερινό περπάτημα.

Πρόσεξε πως περπατάς

Ένα λάθος που κάνουμε όλες είναι ο τρόπος που περπατάμε. Προσπάθησε να πατάς όλο σου το πόδι, σαν να φοράς flat παπούτσια, ξεκινώντας από το τακούνι και στη συνέχεια ακουμπώντας στα δάχτυλα. Έτσι θα περπατάς πιο άνετα και ξεκούραστα.

Κάνε μικρότερα βήματα

Γιατί να αγχωθείς να τρέχεις και να βασανίζεις τα πόδια σου με μεγάλα βήματα. Κάνε πιο μικρά σταθερά βήματα και θα κουράζεσαι λιγότερο.

Μην βιάζεσαι

Βιασύνη και ψηλά τακούνια δεν ταιριάζουν. Φρόντισε να κάνεις αργά και σταθερά βήματα –όσο δηλαδή μας το επιτρέπουν τα ανώμαλα ελληνικά πεζοδρόμια- και άσε τους άλλους να τρέχουν. Άλλωστε ξέρεις τι λέει η παροιμία για αυτούς που βιάζονται, ε;

Μην καμπουριάζεις

Το κλασικό λάθος  που κάνουμε όταν περπατάμε με τακούνια, είναι να καμπουριάζουμε ενώ περπατάμε με γρηγοράδα, ιδιαίτερα σε ανοδικά δάπεδα. Φρόντισε να έχεις λίγο κυρτό προς τα πίσω το σώμα σου –λίγο είπαμε ε!- ώστε να μην μοιάζεις σαν θηλυκή κουασιμόδος.

Περπάτα σε μία νοητή ίσια γραμμή

Είπαμε όσο μας το επιτρέπουν τα ελληνικά πεζοδρόμια, αν περπατάς σε μία ίσια νοητή γραμμή, τότε τείνεις να δείχνεις πιο αεράτη, να μην κουράζεσαι τόσο και να σκοντάφτεις πολύ πιο λίγο.