Ines De La Fressange: H επιτομή της κομψότητας και της γαλλικής φινέτσας

H Ines De La Fressange είναι η προσωποποίηση του chic και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί μοναδική έμπνευση για εμάς
Ines De La Fressange: H επιτομή της κομψότητας και της γαλλικής φινέτσας



Η επιτομή της κομψότητας και της Γαλλικής φινέτσας ακούει στο όνομα Ines De La Fressange. Aγαπημένη μούσα πολλών σχεδιαστών, η Ines μεσουράνησε ως μοντέλο τη δεκαετία του '80 και ήταν η πρώτη που υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τον οίκο Chanel. Kαι σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, η μελαχρινή καλλονή επιλέχθηκε το 1989 ως Marianne, που αποτελεί το σύμβολο της Γαλλίας.

Παραδίδοντας μαθήματα στυλ, η Ines ξεχωρίζει για το μίνιμαλ αλλά πάντα ladylike χαρακτήρα της, την αγάπη της για τα φλατ και το ανεπιτήδευτα καλό γούστο που τη διακρίνει. Εμφανίζεται συχνά με τζιν κάπρι, μυτερές γόβες και σακάκια tweed ή λευκό παντελόνι καμπάνα και φαρδύ γαλάζιο πουκάμισο. Έχει αδυναμία στις μαρινιέρες και προτιμά τους απλούς συνδυασμούς σε άσπρο - μαύρο - γαλάζιο για το καθημερινό της ντύσιμο.

Στη Γαλλία αποτελεί style icon και ευτυχώς για εμάς θέλησε να μοιραστεί τα μυστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει στο βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο "Parisian Chic: A style Guide by Ines De La Fressange", το οποίο εμείς έχουμε ήδη στη βιβλιοθήκη μας.

Πρόσφατα δε κατάφερε να δώσει νέα πνοή στον οίκο Roger Vivier, του οποίου τις δημιουργίες φορά καθημερινά, και να τον μετατρέψει σε μία σύγχρονη μάρκα που κάθε fashionista θέλει να έχει στη ντουλάπα της. 

Ας δούμε πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε και εμείς το αψεγάδιαστο Παριζιάνικο στυλ της: