10 εσπαντρίγιες που θα ερωτευτείτε

Ένα παπούτσι κατεξοχήν ανοιξιάτικο που όλες πρέπει να αποκτήσουμε...
10 εσπαντρίγιες που θα ερωτευτείτε



Εσπαντρίγιες, ένα όνομα μια ιστορία.

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που εξαφανιστούν για τα καλά οι βροχές και ο άσχημος καιρός, και η ζέστη με το τέλειο κλίμα γίνουνπια μια καθημερινή συνήθεια, τα πιο βολικά και μοδάτα παπούτσια θα κάνουν την δυναμική εμφάνισή τους.

Τις πρώτες εσπαντρίγιες ιστορικά τις συναντούμε στην Αραγωνία της Ισπανίας τον 13ο αιώνα σε στρατιώτες που πολεμούσαν στις τότε μάχες. Βέβαια δεν ήταν στην σημερινή μορφή που τις φοράμε εμείς τώρα, αλλά σε μια πιο απλούστερη αφού ήταν φτιαγμένες από φυτό και σχοινί σε συνδυασμό με πλεγμένο σχοινί. Τα χρόνια πέρασαν, η μόδα εξελίχτηκε και το 1960 ο γνωστός οίκος Saint Laurent, τις παρουσίασε ξανά σε μια πιο πρωτοποριακή πρόταση. Τα χρώματα, τα prints αλλά και οι κορδέλες που έδεναν στον αστράγαλο, έκαναν τις γυναίκες να ερωτευτούν τα συγκεκριμένα παπούτσια και η μόδα των εσπαντρίγιων να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πάλι δυναμικό comeback, μιας και όλες οι εταιρείες ρούχων και οι οίκοι μόδας δεν παραλείπουν κάθε χρόνο να κυκλοφορούν νέα σχέδια και χρώματα. Τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι εμείς οι γυναίκες τα προτιμούμε ιδιαίτερα αφού δύσκολα τα αποχωριζόμαστε από το καθημερινό μας ντύσιμο. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι είναι τα πιο ευκολοφόρετα παπούτσια και έχουν την δυαντότητα να συνδυάζονται με τα πάντα. Φορέματαπαντελόνια, σορτς, jumpsuits είναι λίγα από αυτά που μπορούμε να σκεφτούμε.

Αν είσαι γενικότερα fan των flats, δες εδώ περισσότερες ιδέες.