V for Varoufakis: Το νέο formal αντρικό ντύσιμο και το ρεπορτάζ αγοράς που χρειάζεσαι

Όχι πια γραβάτα: Το νέο "formal" ντύσιμο θέλει άνεση και κομψότητα, όπως μας δείχνει ο pop star της ελληνικής οικονομίαςΓιάν(ν)ης Βαρουφάκης
V for Varoufakis: Το νέο formal αντρικό ντύσιμο και το ρεπορτάζ αγοράς που χρειάζεσαι



Το νέο "formal" επιβάλλει χαλαρότερες γραμμές ντυσίματος αλλά όχι και συμβιβασμούς στο στυλ. Για όσους ασφυκτιούν με τη γραβάτα, όπως ο κύριος Βαρουφάκης τα νέα είναι ευχάριστα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να παραμείνετε καλοντυμένοι και χωρίς αυτή.

Εμπρός λοιπόν όλοι στο δρόμο που χάραξε ο Υπουργός μας. Ο οποίος βέβαια, μπορεί να είναι "τσακωμένος" με οτιδήποτε καθώς πρέπει και συνηθισμένο αλλά κι ο ίδιος δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κι εντελώς απογαλακτισμένος από κάποιες κλασικές αξίες. Όπως για παράδειγμα το κερωμένο Barbour μπουφάν που φοράει αυτό το διάστημα. Το συγκεκριμένο μπουφάν είναι σήμα κατατεθέν της καλής κοινωνίας και όσων μένουν στα Βόρεια Προάστια εδώ και πολλά χρόνια.

 Το budget που χρειάζεται κανείς για να το αποκτήσει δεν το λες απαγορευτικό (η τιμή τους ξεκινάει από τα €250 περίπου) αλλά σίγουρα αρκετοί από τους ψηφοφόρους που τον τίμησαν τρέφουν και 4 στόματα με το ποσό αυτό για ένα μήνα. Όπως και να έχει οι στιλιστικές του επιλογές μπορούμε να πούμε ότι τον κάνει να μοιάζει με έναν καλογυαλισμένο επαναστάστη... με αιτία ή όχι η ιστορία θα δείξει! Το σίγουρο είναι ότι έχει ταράξει τα στιλιστικά νερά της πολιτικής σκηνής κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Τόσο με τα έντονα μπλε του πουκάμισα όσο και με τα επώνυμα biker μποτάκια που φοράει  το σίγουρο είναι ότι έχει το δικό του προσωπικό στυλ κι αυτό δεν κρύβεται.

Ας περάσουμε όμως τώρα στο πρακτικό του θέματος και να δούμε πως μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ το επιμελώς ατιμέλητο στυλ του που έχει γίνει talk of the planet αυτές τις μέρες. Αρχικά δοκίμασε να συνδυάσεις το παντελόνι του κουστουμιού σου με καρό ή μονόχρωμο πουκάμισο, με ή χωρίς ζώνη και να αναβαθμίσεις ένα πιο casual look με την προσθήκη μίας ελαφριάς, μάλλινης ζακέτας σε γκρι ή μπεζ. To λεπτό πουλόβερ μπορεί επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα ημι-επίσημο outfit αρκεί να επιλέξεις κάτι μονόχρωμο ή σε ήπιους χρωματικούς τόνους. Από πάνω είπαμε ένα κερωμένο Barbour μπουφάν ή ακόμη κι ένα δερμάτινο τζάκετ είναι αυτό που θα σε ξεχωρίσει από το πλήθος. 

Δεκτό είναι και το τζιν υπό προϋποθέσεις: συνδυασμένο πάντα με σακάκι και πουκάμισο, με τον όρο ότι το τελευταίο είναι επιμελώς βαλμένο μέσα από το παντελόνι και κουμπωμένο έως και το προτελευταίο κουμπί. T-shirts με logos απαγορεύονται δια ροπάλου αν θέλεις να διατηρήσεις την εμφάνιση σε λίγο πιο επίσημη νότα αλλά το ζιβάγκο είναι μία καλή εναλλακτική που κάνει το ντύσιμο πιο σοβαρό. Εδώ το κλασικό σακάκι επιβάλεται μόνο αν φορεθεί με σηκωμένο πέτο, αν φυσικά το πέτο δεν παρουσίαζει ενδιαφέρον όπως στην περίπτωση του Υπουργού που είχε μια χαρακτηριστική μπορντώ γραμμή τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα δερμάτινο τζάκετ. Τέλος, συνόδευσε το look σου με brogues ή μονόχρωμα sneakers (γιατί κατά βάθος ξέρουμε οτί αυτά θέλεις να φοράς) και απόλαυσε το νέο σου look με πλατύ χαμόγελο και αυτοπεποίθηση όπως εδίδαξε και ο κύριος Βαρουφάκης!