5 μύθοι για το σουτιέν που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Εσύ ποιον υποστήριζες μέχρι τώρα;
5 μύθοι για το σουτιέν που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε



Καθημερινά, σχεδόν όλη μέρα όλες οι γυναίκες φοράμε σουτιέν κι ας υπάρχουν κάποιες γνώμες ότι γενικά δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας. Για εμάς μπορεί να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας αφού είναι απόλυτα πρακτικό, αυτό όμως από μόνο του δεν σταματά τους μύθους που το ακολουθούν...

Για να ξεδιαλύνουμε λίγο την κατάσταση, εμείς θα σας βοηθήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί και θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε τους μύθους που κινούνται γύρω από το σουτιέν.

1. Το σουτιέν μπορεί να θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Aυτή η άποψη υπάρχει σίγουρα πάνω από 20 χρόνια, και είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες ανησυχούν πολύ με αυτή την πρόταση. Μια μελέτη το 1991, είχε δείξει ότι οι γυναίκες που δεν φορούν σουτιέν, είχαν λιγότερες πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με εκείνες που φορούν. Κάτι που με τα χρόνια κατά γενική ομολογία δεν ισχύει, αλλά η άποψη έχει μείνει ακόμα στο μυαλό μας και είναι ώρα να αλλάξει.

2. Αν κοιμάσαι με σουτιέν, το στήθος σου θα αλλάξει σχήμα.

Πολλές γυναίκες έχουν συνήθεια να κοιμούνται με σουτιέν το βράδυ, γιατί έτσι νιώθουν πιο άνετα και είναι πιο σίγουρες, ή πιστεύουν ότι έτσι θα αψηφήσουν την δύναμη της φύσης και του χρόνου. Για κάποιο λόγο όμως έχει επικρατήσει η άποψη ότι φορώντας στον ύπνο το σουτιέν, το στήθος σου θα αλλάξει σχήμα και το αποτέλεσμα είναι ότι να χαλάσει. Βέβαια αυτό δεν έχει αποδειχτεί μιας και φοράς ή δεν φοράς στηθόδεσμο, η φύση και η πάροδος των χρόνων ούτως η άλλως θα αλλάξουν την εξωτερική εμφάνιση του στήθους, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, κάνε αυτό που βολεύει εσένα.

3. Αρκεί μια φορά την εβδομάδας να πλένετε το σουτιέν σας.

Εννοείται ότι πρέπει να προσέχουμε τα εσώρουχα μας, ειδικότερα το σουτιέν που το φοράμε τόσες ώρες κάθε μέρα. Επειδή το δέρμα μας όμως είναι λιπαρό και σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, είναι πιθανό να διασπαστεί η ελαστικότητα του σουτιέν. Και με το τρέξιμο της καθημερινότητας, το να πλένουμε τον στηθόδεσμο πάνω από 2 φορές την εβδομάδας, να φαντάζει αδύνατο, η λύση είναι απλή, προμηθευτείτε πολλά ώστε να αλλάζετε καθημερινά.

4. Μπορέιτε να πλένετε τα σουτιέν στο πλυντήριο.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα με τις δουλειές σας είναι να πλένετε τα εσώρουχα σας στο χέρι. Αλλά αυτό είναι το σωστό, μιας και μέσα στο πλυντήριο τόσο οι μπανέλες όσο και οι τιράντες του σουτιέν σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, σταδιακά θα καταστραφούν και αυτό δεν το θέλουμε. Έτσι αν δεν θέλετε να αγοράζετε συνεχώς νέα σουτιέν, φροντίστε να τα πλένετε στο χέρι σε κρύο νερό με λίγη ποσότητα απαλού απορρυπαντικού.

5. Στο σουτιέν έχετε ένα σταθερό μέγεθος.

Πως στα ρούχα για παράδειγμα μπορεί να φοράμε γενικά medium, αλλά σε κάποια συγκεκριμένα φορέματα ή παντελόνια φοράμε large; Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα νούμερα των σουτιέν. Είναι πιθανό από την ίδια εταιρεία που επιλέγεις στηθόδεσμο ανάλογα με το στιλ του να φοράς διαφορετικά νούμερα. Άρα πρέπει να δοκιμάζεις όσα περισσότερα και διαφορετικά στιλ μπορείς για να βρεις αυτό με την τέλεια εφαρμογή.

Δες εδώ, πως να ντυθείς αν έχεις μεγάλο στήθος.