Μικρά στιλιστικά λάθη που δεν κολακεύουν το σώμα μας

Μικρά στιλιστικά λάθη που δεν κολακεύουν το σώμα μας



Αναλύοντας κάθε μέρα τα trends κάθε σεζόν, δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό άρθρο για τα μικρά στιλιστικά λάθη που κάνει κάθε κοπέλα στο καθημερινό της ντύσιμο. Είμαστε σίγουρες ότι θα ταυτιστείς με τα πιο πολλά της λίστας –όπως όλες μας άλλωστε- για αυτό ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις αθώες παρατυπίες μας δεν είναι άλλος από μία ζεστή κούπα τσάι, να κάτσουμε αναπαυτικά στο καναπές και να το απολαύσουμε.

Αρχίζουμε….

Το σωσίβιο

Μπορεί να ονομάζονται και «λαβές της αγάπης» αλλά αν μπορούσαμε να απαλλαχτούμε μια και καλή από το κλασσικό σωσίβιο γύρω από τη μέση, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αποχωριστούμε τις αγαπησιάρικες λαβές μας, όσο σέξι και αν προσπαθούμε να τις κάνουμε να ακούγονται. Για αυτό το λόγο φρόντισε να αγοράζεις τζιν και φούστες που εφαρμόζουν καλά πάνω στο σώμα σου, αγκαλιάζοντας το χωρίς να τονίζουν τα παχάκια σου. Το λάθος τζιν θα κάνει την κοιλιά σου να φαίνεται πιο μεγάλη από την πραγματικότητα και τα πόδια σου πιο κοντά.

Το σώμα σου αλλάζει, άλλαξε και εσύ

Καλώς ή κακώς, δεν είμαστε αυτές που είμαστε στην  δεκαετία των 20’ μας, το ξέρουμε ότι αυτό ίσως πονάει λίγο –ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;- αλλά το αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα είναι μέρος της προσπάθειας μας να αγαπήσουμε το σώμα μας και άρα τον εαυτό μας. Το σώμα μας αλλάζει και πρέπει και εμείς να αλλάξουμε μαζί του. Όσο και αν έδειχνες σέξι στα 21 σου με τα πιο κολλητά κολάν, δεν σημαίνει ότι θα δείχνεις το ίδιο θελκτική και στα 35 σου. Μάθε το σώμα σου και τις του ταιριάζει και αυτό θα σε ανταμείψει.

Να ξέρεις ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα σου, όσες ωραίες στιγμές και αν έχεις ζήσει με το τζιν που φορούσες στο πρώτο έτος της σχολής, έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε και είναι η ώρα να το αποχωριστείς και να το δωρίσεις σε κάποιον που θα το χρειαστεί περισσότερο.

Ρούχα που δεν είναι στο νούμερο σου

Το ξέρω είναι δύσκολο να ανακαλύψεις το πραγματικό σου νούμερο, ιδιαίτερα όταν το σώμα σου βρίσκεται ανάμεσα σε δύο νούμερα. Δεν σημαίνει ότι επειδή αγόρασες ένα skinny jean σε νούμερο 38, αυτό είναι το νούμερο σου. Το κάθε ρούχο έχει διαφορετική εφαρμογή πάνω σου και ανάλογα με το είδος του, η γραμμή του μπορεί να διαφέρει. Για αυτό προσπάθησε να δοκιμάζεις πάντα τα ρούχα πριν τα δοκιμάσεις, τουλάχιστον σε δύο διαφορετικά νούμερα και αν ψωνίζεις online, διάλεξε ρούχο με γραμμή την οποία έχεις ξαναδοκιμάσει και είσαι πάνω-κάτω σίγουρη ότι σου ταιριάζουν.

Σωστή επιλογή υλικού

Δεν στρώνουν όλα τα υφάσματα το ίδιο πάνω στο σώμα σου και σίγουρα δεν κάνουν όλα τα υφάσματα  για όλες τις περιστάσεις. Αν θες να ένα «καλό φόρεμα» για μία ειδική περίσταση φρόντισε το ύφασμα του να μην προδίδει την τιμή του, να σου εφαρμόζει ιδανικά και να φαίνεται νεανικό και φρέσκο. Υφάσματα που γυαλίζουν και δεν έχουν ελαστικότητα, φαίνονται φτηνά και τείνουν να σε δείχνουν μεγαλύτερη.

Bling Bling

Όλες λατρεύουμε τα κοσμήματα σε μεταλλικές αποχρώσεις αλλά δεν σημαίνει ότι όλες οι αποχρώσεις μπορούν να φορεθούν. Επίλεξε κοσμήματα σε ματ αποχρώσεις του χρυσού ή του ασημιού και απέφυγε ότι γυαλίζει πολύ.

Πρόσεξε τα καλσόν σου

Οκ,  λατρεύομε τα καλσόν και πιστεύουμε ότι τα μπορούν να αλλάξουν τελείως την συνολική σου εμφάνιση. Ακόμα πιο συγκεκριμένα τα καλσόν με χρώμα, παρόλα αυτά όταν επιλέξεις ένα καλσόν σε έντονα χρώματα, πρόσεξε το υπόλοιπο look να είναι σε ήπιους τόνους. Ο συνδυασμός ενός μουσταρδί καλσόν και μπλε παπουτσιών για παράδειγμα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Ένα εύκολο trick αν σου αρέσει πολύ να φοράς χρώμα, είναι να φορέσεις καλσόν και παπούτσια στην ίδια απόχρωση, αφήνοντας το υπόλοιπο look σε ουδέτερα χρώματα.

Το ίδιο ισχύει και για τα απλά καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Γυαλίζουν, σε δείχνουν μεγαλύτερα και πόδια σου πιο παχιά από ότι αλήθεια είναι. Αν θες οπωσδήποτε να φορέσεις ένα τέτοιο καλσόν, τότε δοκίμασε να αγοράσεις ένα με μαύρη ραφή στο πίσω μέρος.

Διάλεξε τα σωστά αξεσουάρ

Αν σου αρέσουν τα υφασμάτινα εφαρμοστά παντελόνια ή τα κολάν, τότε φρόντισε να φοράς και το κατάλληλο εσώρουχο από μέσα. Επίλεξε ένα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος χωρίς ραφές ώστε να εφαρμόζουν τέλειο μέσα από οποιοδήποτε ρούχο.

Βρώμικα παπούτσια

Είναι πολύ αυτοί που πιστεύουν ότι για να καταλάβεις τον χαρακτήρα κάποιου δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα παπούτσια του. Όσο όμορφα και είναι τα παπούτσια σου, δεν θα δείχνουν το ίδιο αν είναι βρώμικα και γεμάτα λεκέδες. Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για τα παλιά σου converse, εκεί πολλοί πιστεύουν ότι όσο πιο βρώμικα τόσο καλύτερα.

Τα prints στον ποπό

Αν σε κάποιον αρέσει το ντύσιμο σου, απλά θα σε ρωτήσει διακριτικά για αυτό, κανείς δεν χρειάζεται να ξέρει από πού έχεις αγοράσει τα ρούχα σου και κυρίως κανείς δεν θέλει να καταλάβει το πόσο σέξι νιώθεις από το πίσω μέρος του παντελονιού σου. Τα μεγάλα prints με έντονες γραμματοσειρές στον ποπό είναι από τα μεγαλύτερα Fashion Don’t’s που θα βρες.

Πολλά prints μαζί που δεν ταιριάζουν

Τα looks που βλέπουμε στα fashion shows δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα υιοθετούμε και στην καθημερινή μας ζωή. Ειδικότερα όταν δεν γνωρίζουμε πώς να συνδυάζουμε διαφορετικά prints ή το ποια patterns συνδυάζονται με ποια.