Sonia Rykiel : Η πολύτιμη κληρονομιά που αφήνει πίσω της

Η Βασίλισσα της ρίγας και των πλεκτών που η ιστορία της μόδας δεν θα ξεχάσει…
Sonia Rykiel : Η πολύτιμη κληρονομιά που αφήνει πίσω της



Η Sonia Rykiel, πέθανε στα 86 της χρόνια τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου, στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Η γνωστή και υπέρταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας έπασχε από την νόσο Πάρκινσον που την ταλαιπωρούσε χρόνια. Τα επιτεύγματα της στην μόδα είναι πολλά, αφού από το 1980 έχει ψηφιστεί μια από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη. Το ξεκίνημά της έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της το 1962 δεν έβρισκε μαλακό σε ύφασμα πουλόβερ, και κάπως έτσι έφτιαξε το πρώτο φόρεμα εγκυμοσύνης μαζί με ένα μικροσκοπικό πουλόβερ, που η ίδια το ονόμασε ως Poor Boy. Το Poor Boy έγινε εξώφυλλο στο γνωστό περιοδικό μόδας ELLE, και κάπως έτσι η Rykiel άρχισε να αποκτά φήμη και να στέφεται ως Βασίλισσα των πλεκτών από τους Αμερικάνους το 1967.

Αργότερα έγινε η πρώτη σχεδιάστρια μόδας, που έκανε τις ραφές στα ρούχα της να φαίνονται, όχι από λάθος αλλά από άποψη. Τo Must της που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε Collection της είναι τα μακρυμάνικα, στενά και σε ελαστικό ύφασμα πουλόβερ. Η χρωματική της παλέτα κυμαίνεται  σε τόνους του γκρί, μαύρου, μπεζ και σκούρο μπλέ.

Στην gallery που ακολουθεί, θα δεις κάποια κομμάτια από την νέα κολεξιόν της Sonia Rykiel, που μπορείς να βρεις και στο e-shop της : http://www.soniarykiel.com/en_ue/