Οι stars της K-POP που λατρεύουν οι οίκοι μόδας

(και τους βάζουν στην πρώτη σειρά)



Οι stars του Hollywood και οι royals είναι χτεσινά νέα για τους λαμπερούς οίκους μόδας. Το νέο τους φετίχ είναι οι K-POP stars. Κι αυτοί θα είναι που θα πουλάνε μούρη από την πρώτη σειρά των πολυαναμενόμενων AW19 Shows. Οι εκκεντρικοί πιτσιρικάδες της κορεάτικης pop φέρνουν φρέσκια πνοή στην κουρασμένη μόδα. Όλοι τους θεωρούνται influencers πρώτης γραμμής, μετρώντας ο καθένας εκατομμύρια followers, οι οποίοι προσπαθούν να μιμηθούν το προχωρημένο στυλ τους. Τεράστιοι οίκοι μόδας, όπως η Chanel, διαβάζουν σωστά τα μηνύματα των καιρών και τους επιλέγουν ως πρεσβευτές τους. Για να είστε λοιπόν ενημερωμένοι, κάντε ένα πρόχειρο σκονάκι με τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον:

 

C-Dragon: Leader του K-POP band BIGBANG, σόλο καλλιτέχνης, πρεσβευτής της Chanel, κολλητός του Karl Lagerfeld και του Jeremy Scott, συνεργάτης των Giuseppe Zanotti, Raf Simons and Vetements και σχεδιαστής του δικού του label PeaceMinusOne. Το στυλ του είναι μια κατηγορία μόνο του και δύσκολο να προσδιορισθεί ως brand, θέμα ή τάση, καθώς έχει την ικανότητα να μετατρέπει οποιοδήποτε fashion item σε κάτι εντελώς δικό του. Δεν έχει πρόβλημα, επίσης, να χρησιμοποιεί κομμάτια από τις γυναικείες collections, ειδικά αν είναι Chanel.

 

Taeyang: Στενός φίλος του C-Dragon και επίσης μέλος των BIGBANG, ξέρει να φοράει τα ρούχα του Hedi Sliman καλύτερα από τον καθένα και είναι τακτικός θαμώνας των fashion shows.

 

 

BLACKPINK: Τα τέσσερα κορίτσια του K-POP band συχνάζουν σχεδόν σε όλα τα fashion shows, αλλά όχι απαραίτητα όλες μαζί. Αν και το στυλ τους, preppy και θηλυκό, προσανατολίζεται στη λογική του κοριτσιού της διπλανής πόρτας, θα λέγαμε ότι το κορίτσι της δικής τους διπλανής πόρτας είναι ultra fashionable. Συνήθως θα τις δεις να φορούν κοντές φούστες και σορτς σε pastel αποχρώσεις.

 

Kai και Sehun: Και τα δύο μέλη του K-POP band EXO ξέρουν να κλέβουν τα φλας σε όποιο fashion show κι αν εμφανίζονται ως θεατές, θυμίζοντας περισσότερα μοντέλα του εκάστοτε catwalk. Ο Kai είναι πιο κλασικός, προτιμώντας να φοράει κοστούμια που τα σετάρει με T-shirts και trainers, ενώ ο Sehun μπορεί να σκάσει με μύτη και με μαύρο δερμάτινο bomber jacket, πολύχρωμο πουκάμισο με prints και γυαλιστερές μαύρες μπότες. Και οι δύο είναι fashion icons.

 

CL: Πρώην μέλος των 2NE1, είναι στενή φίλη του Jeremy Scott, του Karl Lagerfeld, του Marc Jacobs και του Alexander Wang, ενώ δηλώνει αφοσιωμένη στον Moschino. Φοράει τα ρούχα όλων των παραπάνω σε απίστευτους συνδυασμούς, αλλά δεν σνομπάρει ποτέ και τους designers της πατρίδας της.

 

Sandara Park: Επίσης πρώην μέλος των 2NE1, δεν κάνει άλλη δουλειά από το να παρευρίσκεται σε όλα τα μουράτα fashion shows. Έχει εντοπισθεί στις πρώτες σειρές των επιδείξεων των Givenchy, Dior, Thom Browne, Ann Demeulemeester, Kenzo, Louis Vuitton, Rick Owens, Off White και Balmain, μεταξύ άλλων, φορώντας κάθε φορά ρούχα του εκάστοτε οίκου συνδυασμένα με το δικό της αλάνθαστο στυλ.

 

Kris Wu: Από τότε που αποχώρησε από τους EXO, είναι κυρίαρχη φιγούρα στη βιομηχανία της μόδας. Είναι γνωστός και ως η τριπλή επιδραστική απειλή από την Κίνα, καθώς συστήνεται ως τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός. Για ένα φεγγάρι ήταν ο πρεσβευτής της Burberry.

 

WINNER: Δύο από τα μέλη της K-POP μπάντας, ο Mino και ο Hoony, είναι φανατικοί θαυμαστές της Burberry και κάθονταν πρώτο τραπέζι πίστα στο περσινό της fashion show. Το στυλ τους; Σύγχρονο streetwear, που κάπου-κάπου του προσθέτουν military ή punk πινελιές.

 

Zico: O super μοδάτος rapper, ανάλογα με τα κέφια του, μπορεί να ντυθεί με κοστούμια ή με streetwear. Έχει λανσάρει τη δική του σειρά T-shirts, SS17 collection, σε συνεργασία με το πολωνέζικο street label MISBHV και λίγο νωρίτερα είχε συνεργαστεί με τον designer Ko Tae Yong στην collection Beyond Closet που έκανε ντεμπούτο στο New York Fashion Week του 2015.

 

BTS: Η ασιατική εκδοχή του σύγχρονου boy band, που έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στα Billboards Awards του 2017, είναι φανατικοί fashion lovers κι έχουν ήδη θεαθεί στην πρώτη σειρά των επιδείξεων του Saint Laurent και του Gucci. Το ένστικτό τους στη μόδα είναι τέτοιο που μπορεί να μετατρέψει μια πιτζάμα στο απόλυτο streetwear και το choker σε must-have accessory.