Πόσες πληροφορίες πια να αποθηκεύσει ένα γυναικείο μυαλό;(!) Και όμως για κάτι τέτοιες αλλόκοτες γνώσεις που έρχονται από το παρελθόν και αφορούν θέματα ομορφιάς δεν είναι ποτέ βαρετές και άχρηστες. Πάντα υπάρχει χώρος απομνημόνευσης έτσι ώστε να γίνουν θέμα συζήτησης σε κάποια αφηρημένη κουβέντα με τις φίλες μας!
1. Το πρώτο βερνίκι νυχιών εφευρέθηκε στην Κίνα το 3000 π.Χ. Σε αντίθεση με το πως φτιάχνεται σήμερα, η original version του ήταν πιο φυσική. Ήταν ένα μείγμα που περιείχε κερί μέλισσας, ασπράδια αυγών, δεντρόκολλα και πούδρα. Μήπως να το επιχειρήσεις και μόνη σου αυτόν τον συνδυασμό;(!)
2. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Κλεοπάτρας, συνήθιζε να βάζει τους ναύτες της να αρωματίζουν τα πανιά του πλοίου της έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή (αρωματικά) η άφιξή της στη Ρώμη! Η Κλεοπάτρα αδιαμφισβήτητα ήταν το σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς, της θηλυκότητας και της γοητείας!
3. Τον 18ο αιώνα, η Αγγλία πέρασε “αθόρυβα” έναν νόμο όπου επέτρεπε στους άνδρες να χωρίζουν τις συζύγους τους αν τις έπιαναν όχι στα “πράσα” (η πρώτη σκέψη σου) αλλά να είναι βαμμένες. Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σήμερα; (!)
4. Κάθε χρόνο πωλούνται παγκοσμίως περίπου 900 εκατομμύρια κραγιόν. Αν κάναμε μία υπόθεση θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να κατέχει τρεις σωλήνες με κραγιόν! Το φαντάζεσαι;
5. Tα βερνίκια σε φωσφοριζέ χρώματα είναι παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπότε είναι πιο πιθανό να βρεις βερνίκια νυχιών σε τέτοιες αποχρώσεις σε άλλες χώρες.
6. Η πρώτη μάσκαρα δημιουργήθηκε από τον Eugene Rimmel. Μήπως το όνομα Rimmel σου λέει κάτι; Κάτι σου θυμίζει; Έτσι λοιπόν για την περαιτέρω πληροφόρηση και γνώση, αν δεν γνωρίζεις αξίζει να απομνημονευτεί στο λογισμικό του εγκεφάλου σου το γεγονός ότι αυτό το όνομα έχει συνδεθεί με το μακιγιάζ των ματιών από το 1824 και ότι η λέξη rimmel σημαίνει μάσκαρα σε πολλές γλώσσες!
7. Το ότι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν παράλογοι νόμοι σε όλο τον κόσμο είναι κάτι που το ξέραμε. Το τι μπορεί να απαγορεύουν κάθε φορά κανείς δεν μπορεί να το σκεφτεί. Είναι μάλλον πράγματα που βγαίνουν από τη φαντασία και τον παραλογισμό του νομοθέτη! Ας το χαρακτηρίσουμε έτσι απλά. Ευτυχώς που κάποιοι δεν τέθηκαν σε ισχύ όπως για παράδειγμα ένας νόμος που πήγε να εφαρμοστεί στην Πενσυλβάνια όπου μια γυναίκα για να βαφτεί έπρεπε να πάρει άδεια από την πολιτεία. Αυτό και αν είναι παράλογο! Γι' αυτό να χαίρεσαι που μπορείς να βαφτείς από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν!
Τι σημαίνει αν το όνομα ενός πλοίου τελειώνει σε Α;