Έχεις αντικείμενα στο σπίτι σου πολύ καιρό. Κάποια μάλιστα είναι πλέον vintage. Πολλά εξ αυτών ωστόσο, ειδικά όσα σχετίζονται με την καθημερινή υγιεινή, δεν πρέπει να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Οδοντόβουρτσα
Στο έλεγε ο οδοντίατρος από μικρή, καιρός να το επαναλάβουμε. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει κάθε 3-4 μήνες. Από αυτό το διάστημα και έπειτα, αναπτύσσει βακτήρια.
Μake up
Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι το φοράς σπάνια, με αποτέλεσμα να το έχεις τρία χρόνια. Το make up αντέχει 6 μήνες έως ένα χρόνο. Μετά πρέπει να αντικατασταθεί, γιατί είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα σου.
Θήκη φακών επαφής
Κάθε τρεις μήνες στα σκουπίδια, για να αποφύγεις τις μολύνσεις.
Σφουγγάρι κουζίνας
Μην το αφήνεις να ξεφτίσει μέχρι να το αλλάξεις. Ειδικά αν αναλογιστείς ότι είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από το καπάκι της τουαλέτας. Κάθε δύο εβδομάδες είναι το προτεινόμενο διάστημα.
Βουρτσάκι τουαλέτας
Μόλις παρατηρήσεις τις πρώτες δυσχρωμίες στο βουρτσάκι σου, αντικατάστησέ το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πλαστικά αποθηκευτικά σκεύη
Κοινώς τα ταπεράκια της μαμάς. Ανάλογα με την ποιότητα κάθε 6 μήνες με 1,5 χρόνο.
Μαξιλάρι
Κάθε δύο χρόνια περίπου. Αν ωστόσο το έχεις σε θήκη την οποία πλένεις συχνά και αν επίσης δεν έχει αλλάξει το σχήμα του, μπορείς και αργότερα.
Φίλτρο νερού
Εξαρτάται από το φίλτρο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το έτος.
Αθλητικά παπούτσια
Μπορείς να μην τα πετάξεις, αλλά κράτα τα για τον καφέ σου. Αν θες να πας για τρέξιμο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε καλή κατάσταση οι αερόσολές σου. Αν δεν είναι, πρέπει να αγοράσεις καινούρια για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
Αντιηλιακό
Όχι δεν χρησιμοποιείς το περσινό. Η δράση του έχει παρέλθει. Αγοράζεις καινούριο.
Δες εδώ τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να σχεδιάσεις στη ζωή σου.