Βασικά έτσι για την περαιτέρω γνώση πουτίγκα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια γενική έννοια για το επιδόρπιο και προέρχεται από τη γαλλική λέξη boudin!
Έχει τύχει να δοκιμάσεις ποτέ; Δεν ξέρεις τι χάνεις! Δοκίμασε και θα δεις! Η γιαγιά Σοφία σου δίνει την πιο απλή εκδοχή της έτσι ώστε να μην δυσκολευτείς να την φτιάξεις!
Τι θα χρειαστείς
σταφίδα ξανθή
μπράντι
άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
φάκελος ζελέ με γεύση λεμόνι
½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κρόκους αυγού
½ φλ. γάλα κρύο
2 φλ. γάλα καυτό
σαβαγιάρ σπασμένα
καρύδια
Πως θα τη φτιάξεις
Βάζεις σε ένα μπολ τις σταφίδες και ρίχνεις λίγο τη μπράντι.
Σε μια κατσαρόλα βάζεις το άνθος αραβοσίτου. Προσθέτεις τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα.
Έπειτα προσθέτεις το καυτό γάλα και ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις την κρέμα να κρυώσει.
Αλείφεις με ελάχιστο λάδι μία φόρμα και βάζεις μέσα την κρέμα αφού την έχεις πασπαλίσει με τα σαβαγιάρ.
Τέλος αφήνεις την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Tip: Συνήθως η πουτίγκα συνοδεύεται από σαντιγί ή παγωτό!
Άλλη τέλεια συνατγή είναι και τα τρουφάκια!