Omar Sharif: Τα πιο αληθινά του λόγια για τη ζωή, την αγάπη και τον τζόγο

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω χωρίς μία τράπουλα στα χέρια μου.
Omar Sharif: Τα πιο αληθινά του λόγια για τη ζωή, την αγάπη και τον τζόγο



Έφυγε χθες από τη ζωή ο Omar Sharif και εμείς τώρα συνειδητοποιήσαμε πόσο ωραίος τύπος ήταν. Και αυτό χάρη στα χαρακτηριστικά αποσπάσματα συνεντεύξεων που βρήκαμε και τις διάσημες δηλώσεις του. Ειλικρινής, ευαίσθητος, αστείος και to the point. Διαβάσαμε τα πιο αληθινά του λόγια και θέλουμε να τα διαβάσεις και εσύ: 

Για τις κακές ταινίες:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο και βαρετό να πρέπει να αποστηθίσεις έναν κακό διάλογο. Όπως επίσης, να πρέπει να δουλέψεις με έναν χαζό σκηνοθέτη ο οποίος σου δίνει λάθος οδηγίες κ.ο.κ. Είναι απλά ανυπόφορο. 

Για τον φίλο του Peter O’Toole:

Όταν πρωτογνωριστήκαμε μου είπε: «Κανείς στον κόσμο δεν λέγεται Omar Sharif. Θα σε φωνάζω Fred». Και από τότε με φωνάζει Fred.

Για τις αγαπημένες του ταινίες:

Δεν βλέπω ταινίες. Ο Billy Elliot είναι η μόνη ταινία που έχω δει τα τελευταία 25 χρόνια. Και το «ET». Τις λάτρεψα και τις δύο. 

Για το «Λόρενς της Αραβίας»:

Πιστεύω ότι είναι μία εκπληκτική ταινία αλλά δεν είμαι τόσο καλός σε αυτή. Επίσης πίστευα ότι δεν θα ερχόταν κανείς να δει το έργο και ιδιαίτερα τα κορίτσια. Τρεις ώρες και σαράντα λεπτά στην άμμο; 

Για το πώς φαντάζεται τη ζωή αν δεν υπήρχε ο «Λόρενς της Αραβίας»:

Δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα κάνει τον «Λόρενς της Αραβίας». Τι θα ήμουν; Μάλλον θα είχα δέκα παιδιά και μία χοντρή γυναίκα. Θα ήμουν μάλλον και εγώ χοντρός. Δεν ξέρω. 

Για τη γοητεία του:

Βλέπεις αυτά τα χέρια. Είναι γέρικα. Αλλά είναι μαλακά. Ό,τι πρέπει για χάδια. 

Για το σεξ:

Το να κάνεις έρωτα είναι μια ένωση με τη γυναίκα. Το κρεβάτι είναι το ιερό. Εκεί βρίσκω πάθος και εξαγνισμό. 

Για τους σύγχρονους ηθοποιούς:

Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να είναι όμορφοι πια. Δεν χρειαζόμαστε τις ηθοποιούς τύπου Audrey Hepburn ή Rita Hayworth ή Ava Gardener. Σου φαίνονται όλες ίδιες όταν κοιτάς εκπληκτικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ σαν τον Al Pacino . 

Για τον εξώγαμο γιο του Ruber, που μεγάλωνε ένας Ιταλός δημοσιογράφος:

Δεν θεωρώ ότι είναι γιος μου παρόλο που προφανώς γεννήθηκε εξαιτίας του σπέρματός μου. Αλλά με αυτή τη λογική θα μπορούσα να είχα 100.000 γιούς. 

Για την Barbra Streisand, την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Funny Girl»:

Δεν την έβρισκα καθόλου ελκυστική στην αρχή. Αλλά στη συνέχεια μου έκανε μάγια. Ένιωσα τρελά ερωτευμένος με το ταλέντο της. Το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο για τέσσερις μήνες. Όσο μας πήρε για να γυρίσουμε την ταινία. 

Για τον Δρ. Zιβάγκο:

Μας πήρε 13 μήνες να κάνουμε την ταινία και μετά από 3 μήνες κανείς δεν έλεγε αν ήμουν καλός στο ρόλο μου. Όλοι έλεγαν «είδες την Julie Christie σήμερα;». Ήμουν υπό κατάρρευση.  

Για τον τζόγο: 

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω χωρίς μία τράπουλα στα χέρια μου.