Οι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς Έφης

Η πιο νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή.
Οι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς Έφης



Η γιαγιά μου είναι τρανή μαγείρισσα και σήμερα σου αποκαλύπτει μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Οι κολοκυθοκεφτέδες αυτοί, μία που τους φτιάχνει και μία που εξαφανίζονται. Δοκίμασέ τους κι εσύ και θα καταλάβεις το λόγο. Η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και εύκολη και έχει ένα μυστικό που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και ιδιαίτερη: τη φέτα! Φυσικά, αν δεν την προτιμάς, είναι προαιρετική και μπορείς να την παραλείψεις.

Υλικά για 20 περίπου τεμάχια:

1 κιλό κολοκύθια

½ ματσάκι άνιθο

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο δυόσμο

2 αυγά

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

¼ φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένεις καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβεις στο τρίφτη, μέσα σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπωλ.

Ρίχνεις λίγο αλατάκι και τα ανακατεύεις με τα χέρια σου.

Ύστερα, τα στραγγίζεις από το πολύ νερό και τα βάζεις μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ.

Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι, για να σφίξει και να δέσει η ζύμη.

Αφού τα ανακατέψεις με τα χέρια σου, ξεκινάς να τα πλάθεις (Όχι πολύ παχιά, για να σου μαγειρευτούν εύκολα και καλά).

Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο, ρίχνεις μέσα λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες σου για να ψηθούν. Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, είναι έτοιμοι.

Κάθε φορά που αφαιρείς τους έτοιμους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι, θα τους τοποθετείς σε ένα πιάτο που θα έχεις βάλει πάνω χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το λάδι.

Αν θέλεις προσθέτεις αλατάκι και πιπεράκι και είναι έτοιμοι και νοστιμότατοι!

Καλή απόλαυση!

Φτιάξε χωριάτικο, αφράτο ψωμί για όλη την οικογένεια. Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ.