Κινόα με κάρυ, κόλιανδρο και πιπεριές! Light και spicy!

Ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Κινόα με κάρυ, κόλιανδρο και πιπεριές! Light και spicy!



Η μαγειρική χρειάζεται φαντασία. Μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα μεταξύ τους αρκεί να μην φοβάσαι να πειραματιστείς! Αυτή τη φορά σου δίνουμε μια ιδέα για να κάνεις το μεσημεριανό σου όχι απλά νόστιμο αλλά και ανατρεπτικό συνάμα! Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δώσε μια πινελιά διαφορετική στο τραπέζι σου!

Tι θα χρειαστείς
300 γρ. κινόα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
4 κολοκύθια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
3 ντομάτες
κάρυ
κόλιανδρος
μαϊντανός

Πως θα το φτιάξεις

Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, προσθέτεις νερό και το αφήνεις για λίγη ώρα. Έπειτα το σουρώνεις.
Προσθέτεις λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο κόλιανδρο. Το ανακατεύεις και το αφήνεις.
Κόβεις τα κολοκύθια, τις πιπεριές και ψιλοκόβεις τον μαϊντανό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να ζεσταθεί. 
Ρίχνεις τα κολοκύθια να σωταριστούν.
Έπειτα προσθέτεις τις πιπεριές και σωτάρεις για άλλα δύο λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτεις κάρυ, κόλιανδρο και κουρκουμά.
Ανακατεύεις και ρίχνεις το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Βράζεις σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά και στο τέλος προσθέτεις το μαϊντανό.
Αφού βγάλεις από τη φωτιά το τηγάνι το ρίχνεις μέσα στην κινόα και ανακατεύεις πολύ καλά.

Η συνταγή του μερακλή Αντώνη: Ρεβιθοκεφτέδες