Φοιτητικό σπίτι: Όλα όσα θα χρειαστείς

Μην κάνεις βήμα πριν ρίξεις μια ματιά σε αυτό το άρθρο.
Φοιτητικό σπίτι: Όλα όσα θα χρειαστείς



Το άγχος μέχρι πρότινος ήταν σε ποια σχολή θα περάσεις. Διάβασες, έδωσες εξετάσεις, τα κατάφερες πολύ καλά και τώρα το άγχος σου έχει χτυπήσει κόκκινο, για το τι θα κάνεις με το φοιτητικό σου σπίτι. 

No worries. Είμαστε εδώ για σένα, με ιδέες για όλα αυτά που θα χρειαστείς, με οικονομικές λύσεις, για τις οποίες δεν θα χρειαστεί να ρίξεις τα standar και την αισθητική σου (όχι πολύ τουλάχιστον).

Ο κάθε χώρος θα έχει για αρχή τα απαραίτητα, στα οποία εν καιρώ θα προσθέσεις τα "παρελκόμενα". Από το πατρικό σου βέβαια δεν θα φύγεις με άδεια χέρια. Αντιθέτως (δες εδώ τι μπορείς να πάρεις- σίγουρα ανάμεσα σε αυτά θα είναι και το γραφείο σου). 

Έστω λοιπόν ότι μιλάμε για ένα μικρό δυάρι, με ένα δωμάτιο, ένα μπάνιο και σαλόνι με κουζίνα.

Υπνοδωμάτιο
Θα χρειαστείς κρεβάτι και κομοδίνο. Αν λοιπόν δεν πάρεις το εφηβικό σου από το πατρικό, βρήκαμε κρεβάτια (αρκετά decent) από 100€. Κι επειδή έρχεται χειμώνας, δες εδώ έξυπνους (και κυρίως εύκολους) τρόπους για να κάνεις ζεστό το κρεβάτι σου.

Σε ό,τι αφορά δε το κομοδίνο (που μπορεί πολύ εύκολα να δώσει "χαρακτήρα" στο δωμάτιό σου), μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες εδώ

Κι ένα καθρεφτάκι να βλέπεις και πως βγαίνεις από το σπίτι; Απαραίτητο κι αυτό. Δες εδώ τους αγαπημένους μας. 

 

Μπάνιο
Πετσέτες και κανά χαλάκι θα πάρεις από το πατρικό σου. Θα χρειαστείς τα του νιπτήρα και κουρτίνα μπάνιου.

 

H όψη του μπάνιου σου θα αλλάξει, δίνοντάς του χαρακτήρα, με μια- δυο πινελιές. Μια εξ αυτών είναι και το σετ του νιπτήρα.  

Σαλόνι
Τι χρειάζεσαι; Έναν καναπέ- κρεβάτι (αν θες να φιλοξενήσεις και κάποιον φίλο ή φίλη), ένα τραπέζι και ένα έπιπλο τηλεόρασης. Τα υπόλοιπα είπαμε! Από το σπίτι της μαμάς, της γιαγιάς, κλπ.

Kαναπές - κρεβάτι

Κι επειδή σε ένα μικρό σπίτι είναι απαραίτητο να εξασφαλίσεις αποθηκευτικό χώρο, δες εδώ έξυπνα trick για να το πετύχεις.

Τραπεζάκι Σαλονιού

Έπιπλο τηλεόρασης

Τώρα αν έχεις διάθεση και κέφια, δες εδώ πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου κάδρα, κορνίζες και βάζα για το σαλόνι σου. Αν πάλι από το πατρικό σου σπίτι κουβάλησες όλα τα έπιπλα που είχες, πάρε εδώ ιδέες για να τα ανανεώσεις και να μοιάζουν σαν καινούρια.  

Και μην ξεχαστούμε! Για vintage ή second hand θησαυρούς, υπάρχει εδώ αφιέρωμα στα καλύτερα μαγαζάκια του κέντρου.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και καλό διάβασμα!