Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να σου περισσέψει φαγητό και να μην ξέρεις τι να το κάνεις. Συνήθως το πετάς. Αλλά είναι κρίμα γιατί με το περισσευούμενο φαγητό μπορείς να φτιάξεις συνταγές υπερπαραγωγές!
Η παρακάτω συνταγή θα σου μάθει να φτιάχνεις μια πανεύκολη συνταγή της τελευταίας στιγμής, όταν δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις κάτι άλλο και πεινάς ή βαριέσαι να φτιάξεις κάτι πιο σύνθετο!
Αν έχει μείνει κοτόπουλο από τη χτεσινή ημέρα μην ανησυχείς καθόλου γιατί σου έχουμε μια συνταγή που θα συ πάρει 5 λεπτά και είναι και πεντανόστιμη!
Tι θα χρειαστείς
500 γρ. κοτόπουλο (στήθος) (τεμαχισμένο)
1 αβοκάντο
ρόκα (όσα κλωναράκια θέλεις)
2 ντομάτες
2 ραπανάκια
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσάμικο
1 και 1/2 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Πως θα τη φτιάξεις
Πλένεις πολύ καλά τη ρόκα, τις ντομάτες και τα ραπανάκια.
Ψιλοκόβεις τη ρόκα, τρίβεις τα ραπανάκια και κόβεις σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες.
Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά σου.
Παίρνεις το κοτόπουλο και το τεμαχίζεις σε μικρά κομμάτια. Τα βάζεις και αυτά στο μπολ.
Καθαρίζεις το αβοκάντο και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτεις και αυτά στο μπολ.
Σε ένα σέικερ βάζεις το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνεις και το χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα.
Περιχύνεις τα υλικά σου με τη σάλτσα, ανακατεύεις και η σαλάτα είναι έτοιμη!
Βιάζεσαι; Φτιάξε αυτή τη light σαλάτα που θα σου πάρει 5 λέπτα!