Η οικογένεια Παντελίδη ζητάει πραγματογνώμονα γιατί υποψιάζεται δολιοφθορά

"Δεν ήταν επικίνδυνος ο συγκεκριμένος δρόμος. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών".
Η οικογένεια Παντελίδη ζητάει πραγματογνώμονα γιατί υποψιάζεται δολιοφθορά



Mια ημέρα μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη και έχουν ειπωθεί και γραφτεί αρκετά πράγματα για το τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή του δυστυχήματος. Ανάμεσα σε πολλά ρεπορτάζ που διαβάσαμε τις τελευταίες ώρες είδαμε κι αυτό το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που μας φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον:Η οικογένεια Παντελίδη κατέθεσε αίτημα για δικό της πραγματογνώμονα στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή η οικογένεια θεωρεί ότι είτε ότι υπήρξε δολιοφθορά στο αυτοκίνητο, είτε ότι κάποιος έριξε κάτι στο ποτό του. Γι'αυτό τον λόγο ζητάει να οριστεί κάποιος ειδικός που θα εξετάσει τα δεδομένα. 

Μέχρι στιγμής ωστόσο, η έρευνα διεξάγεται από την Τροχαία, όπως έχει οριστεί αυτεπάγγελτα, η οποία είναι η μόνη αρμόδια σε αυτό το στάδιο για να ορίσει πραγματογνώμονα. Οι εισαγγελικές αρχές, για την ώρα δεν μπορούν να παρέμβουν με τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης καθώς δεν έχουν παραλάβει δικογραφία, ούτε έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις. 

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία οι μπάρες στις οποίες έπεσε πάνω το τζιπ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα από την πρόσκρουση «να μεταμορφωθούν σε βέλη» και να τραυματίσυν θανάσιμα τον τραγουδιστή. 

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται πως ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του, όπως έχει αναφερθεί σε πολλά δημοσιεύματα. Μάλιστα ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, εξέφρασε με βεβαιότητα πως " Αν είχε υπερβολική ταχύτητα το όχημα, θα είχε εκτραπεί στο πρώτο σημείο επαφής, δηλαδή στα τσιμεντένια κρηπιδώματα, και θα είχε πέσει κάτω από τη γέφυρα".

Επίσης, μίλησε και για τον τραγικό θάνατο του τραγουδιστή λέγοντας: "Μία σιδερένια λεπίδα μπαίνει μέσα στο όχημα και εμβολίζει κυριολεκτικά και σκοτώνει τον οδηγό. Δεν είναι επικίνδυνος ο συγκεκριμένος δρόμος...κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών"...   

Η κηδεία  θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στις 14:00 στον Άγιο Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. 

Δες εδώ τη τελευταία  συνέντευξη του Παντελή Παντελίδη.