Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο με πέστο μαϊντανού

Τα μανιτάρια είναι χορταστικά και διαθέτουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Σας προτείνουμε ένα γκουρμέ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόπο και περιττές θερμίδες!
Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο με πέστο μαϊντανού



Έχετε συνδυάσει τα γκουρμέ φαγητά με ακριβά υλικά και πολλά λιπαρά ;Έφθασε η στιγμή να αλλάξετε άποψη. Σας προτείνουμε μια αλμυρή λιχουδιά που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας και το στομάχι σας , χωρίς να σας βαρύνει!

Υλικά (6 άτομα)

-8 μανιτάρια πορτομπέλο
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-χυμός  από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2.Παίρνουμε 4 κομμάτια χαρτί ψησίματος και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
3.Απλώνουμε επάνω στα χαρτιά τα μανιτάρια.
4.Χτυπάμε στο μούλτι τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τριμμένο τυρί, το σκόρδο , αλάτι και πιπέρι. Εάν το μείγμα μας δεν είναι ομοιογενές , προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ελαιόλαδο μέχρι να γίνει. 
5. Μοιράζουμε το πέστο μαϊντανού επάνω τα μανιτάρια πορτομπέλο και προσθέτουμε στην κορυφή έξτρα παρμεζάνα. 
6.Δένουμε τις άκρες του χαρτιού σαν πουγκί, χωρίς το χαρτί να ακουμπά την επιφάνεια των μανιταριών. 
7.Ψήνουμε το φαγητό μας για 35 λεπτά.

TIP:

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα. 

Καλή όρεξη!