Νόστιμα και απλά πιτσάκια για όλες τις ώρες. Τα παίρνετε ακόμα και στο γραφείο για ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά. Για να γίνουν ακόμα πιο διαιτητικά επιλέξτε ρικότα με πιο χαμηλά λιπαρά και πιτάκια ολικής άλεσης.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 μίνι αραβικές πίτες
- 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 20 μικρές μπαλίτσες μοτσαρέλα κομμένες στη μέση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη στην πρέσα
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα πιτάκια.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη ρικότα με τη ρίγανη και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στις πίτες. Συνεχίζουμε τοποθετώντας πάνω από το μείγμα το σπανάκι και στο τέλος τις μπαλίτσες από μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει για 4 έως 6 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιστρέψτε το ταψί, ώστε να έρθει το πίσω μπροστά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα τα πιτσάκια.