Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να θεραπεύσει το σεξ! Ή έστω να βοηθήσει

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να θεραπεύσει το σεξ! Ή έστω να βοηθήσει



Δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη ότι το σεξ λειτουργεί σχεδόν σαν προσωπικός σου γιατρός. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των 7 παρακάτω καταστάσεων. Απο δω και πέρα λοιπόν ξέρεις ! Σεξ! Το φάρμακο για όλα!

1) Πονοκέφαλος: Μελέτη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κεφαλαλγίας έδειξε ότι μισοί από τους συμμετέχοντες που πήραν μέρος σε αυτήν, όταν ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μείωθηκε ο πονοκέφαλός τους, κάποιοι από αυτούς μάλιστα θεραπεύτηκαν εντελώς από την κεφαλαλγία. Σύμφωνα με ερευνητές αυτό έχει να κάνει με τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική επαφή.

2) Κράμπες: Κάνοντας σεξ ανακουφίζεσαι από τις κράμπες και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο οργασμός βοηθά τη μήτρα να μειώσει τις συσπάσεις αλλά και απελευθερώνει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο!

3) Κρύωμα: Το συχνό σεξ έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα.Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει την ανοσοσφαιρίνη Α ,η οποία είναι ένα από τα αντισώματα που πολεμούν τον ιό του κρυολογήματος.

4) Πρωινή αδιαθεσία: Το στοματικό σεξ μπορεί να θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία σύμφωνα με τον ψυχολόγο Gordon Gallup. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο καλύτερο τρόπος να θεραπεύσεις την πρωινή αδιαθεσία ειδικά αν είσαι έγγυος είναι να καταπιείς το σπέρμα του πατέρα του παιδιού σου. Συγκεκριμένα πιστεύει ότι το σώμα της εγγύου απορρίπτει το σπέρμα του πατέρα κατά τη διάρκεια της εγγυμοσύνης, κάτι το οποίο προκαλεί την αδιαθεσία. Αν λοιπόν μπορείς να ανεχτείς την κατάποση τότε θα σε βοηθήσει με την πάθησή σου! (Όχι ότι το πιστέψαμε τώρα αυτό αλλά... είναι μια εκδοχή). 

5) Λόξυγγας: Ο οργασμός βοηθάει στη διέγερση του πνεμονογαστρικού νεύρου Α το οποίο βοηθάει στο να διακοπεί ο λόξυγγας.

6) Αυπνία: Μετά τη σεξουαλική πράξη το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ωτοκύνη γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς η οποία φέρνει υπνηλία.Οι γυναίκες την παράγουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άντρες.

7) Κατάθλιψη: Το σεξ έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι βοηθά στην ψυχική υγεία  Κατά τη διάρκεια της πράξης παράγονται ορμόνες που αναζωογονούν τη διάθεση όπως η ωτοκύνη και οι ενδορφίνες. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι και το στοματικό σεξ μπορεί να βοηθήσει δεδομένου ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση και περιέχουν φυσικά αντικαταθλιπτικά.