Γιάννης Βαρδής: Τι συμβαίνει με την χήρα του πατέρα του;

H συνέντευξη στο περιοδικό DownTown που συζητιέται πολύ.
Γιάννης Βαρδής: Τι συμβαίνει με την χήρα του πατέρα του;



Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Βαρδής στο περιοδικό DownTown και τη Φανή Πλατσατούρα μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια μετά τον θάνατο του μπαμπά του, Αντώνη. Μαζί με τη σύζυγό του, που είναι πλέον έτοιμη να γεννήσει, βρίσκονται σε φάση μετακόμισης, αφού αποφάσισαν να εγκατασταθούν από το ισόγειο στους πάνω ορόφους. Συγκάτοικος μέχρι πριν από δύο μήνες, στον πρώτο όροφο, ήταν και η τελευταία σύζυγος του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη Μωβ. 

Γιάννη, τις τελευταίες μέρες η χήρα του πατέρα σου, Φιλοθέη Μωβ, καταγγέλει δημοσίως ότι την «πέταξαν έξω από το σπίτι». Τι έχει συμβεί;
Γενικά ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα από την πλευρά της είναι ψέματα. Δεν υπάρχει ούτε μία αλήθεια. Ακόμη και το όνομά της είναι ψεύτικο. Δεν τη λένε Φιλοθέη Μωβ, αλλά Μαρία Σκιτζή. Δεν υπάρχει το όνομα Φιλοθέη σε ταυτότητα, φορολογικές δηλώσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς. Εμείς την ξέραμε απλώς ως Μαρία. Μας είχε πει, όμως, ότι όλοι τη φωνάζουν Φιλοθέη. Σε ό,τι αφορά το Μωβ, δεν είναι το πραγματικό της επίθετο αλλά το παρατσούκλι της στο facebook. Επίσης, για κάποιον περίεργο λόγο αυτή η γυναίκα ερχόταν σε όλες τις συναυλίες μου, πριν ακόμη γίνει σύντροφος του πατέρα μου. Είχε έρθει ακόμη και σε μία συναυλία μου στην Κρήτη. Ο πατέρας μου κλείνει τον Σεπτέμβριο δύο χρόνια που «έφυγε». Στους δύο μήνες πάνω, αυτή η γυναίκα μάς ρώτησε αν μπορεί να μείνει για ένα διάστημα στο σπίτι μας. Της απαντήσαμε «εννοείται πως θα μείνεις. Ήσουν η σύζυγός του και υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί». Συμφωνήσαμε να μείνει έξι μήνες. Όταν τελικά κοντεύαμε να κλείσουμε χρόνο άρχισα να κάνω κάποιες συζητήσεις μαζί της. Τη ρώτησα απλώς πότε σκοπεύει να πάει σε δικό της σπίτι. Την τελευταία φορά που της ζήτησα, πολύ ευγενικά, να αποχωρήσει από το σπίτι γιατί η γυναίκα μου είναι έγκυος και θέλουμε να μεταφερθούμε στον επάνω όροφο, μου δήλωσε ότι «εγώ δεν θα φύγω από το σπίτι». Χωρίς καμιά δικαιολογία. Μου είπε κι άλλα, τα οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω. Μόλις άκουσα αυτά τα λόγια της, συνήλθα. Άλλαξα τις κλειδαριές του σπιτιού και έκανα πολύ καλά. Φρίκαρα, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγει αυτή η γυναίκα. Και εκείνη επέλεξε να με πάει δικαστικά...

Πότε συνέβη αυτό;
Τον Φλεβάρη. Είναι μια διαμάχη που έχει τελειώσει εδώ και δυο μήνες. Ήθελε απλώς να τη βγάλει τώρα στα κανάλια για ευνόητους λόγους. Θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό το timing που επέλεξε αυτή η γυναίκα να μας διασύρει στα κανάλια. Προσβλητικό γιατί σε λίγες μέρες έρχεται ένα παιδί στον κόσμο. Διάλεξε με τον τρόπο αυτό να σπιλώσει τη μνήμη του πατέρα μου και αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε αγάπη σε βάθος. Αν υπήρχε πραγματική αγάπη, δεν θα έκανε μηνύσεις και αγωγές. Δεν θα έστελνε εξώδικα και δεν θα έβγαινε στις τηλεοράσεις.

Εσύ πώς αντέδρασες;
Δεν έχω κάνει τίποτα απολύτως, γιατί δεν θέλω να δίνω δικαιώματα. Έχω διαφορετική παιδεία από εκείνη τη γυναίκα. Η υπόθεση έχει τελειώσει, εκκρεμεί μόνο το δικαστήριο της μήνυσης που είναι πταισματικού χαρακτήρα. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι άργησα 15 μήνες να κάνω αποδοχή της κληρονομιάς. Πίστευα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι φερέγγυο πρόσωπο. Ήταν η σύντροφος του πατέρα μου και είχα μάθει να τη σέβομαι. Τελικά έκανα λάθος, έφαγα ένα μεγάλο χαστούκι και αποφάσισα να κάνω αποδοχή κληρονομιάς για να γίνουν τα πάντα με νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, δικαιούται μερίδιο από το σπίτι;
Όχι, δεν δικαιούται κανένα μερίδιο του σπιτιού, όπως υποστήριξε. Η διαθήκη είναι ακριβέστατη και λεπτομερέστατη. Λέει ότι το σπίτι ανήκει στα παιδιά, εμένα και την Καλλιστώ. Εμείς είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι. Ούτε το 1% του σπιτιού δεν ανήκει βάσει διαθήκης σε αυτήν τη γυναίκα. Και έχω όλα τα χαρτιά που το αποδεικνύουν, στη διάθεση του καθενός που έχει αντίθετη γνώμη.

 

Οι σχέσεις σας ήταν πάντα τεταμένες;
Ήταν πάντα τυπικές. Μας ένωνε ο ίδιος στόχος, η σωτηρία του πατέρα μου. Είχαμε ένα απλό «γεια, τι κάνεις; Είσαι καλά;» Καμία ουσιαστική επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχε σεβασμός, γιατί ήταν ο άνθρωπος που είχε επιλέξει να έχει δίπλα του ο πατέρας μου. Με τον πατέρα μου συζητούσαμε τα πάντα. Είχαμε μιλήσει, λοιπόν, άπειρες φορές για την επιλογή της συγκεκριμένης γυναίκας ως συζύγου του. Αν ήταν σωστή ή λάθος επιλογή. Δεν μας άκουγε πάντα, αλλά επεξεργαζόταν τη γνώμη μας.

Γνωρίζεις πού μένει τώρα;
Ισχυρίζεται ότι την πετάξαμε στον δρόμο και δεν έχει πού να μείνει. Αυτή η γυναίκα, όμως, είναι εισοδηματίας. Έχει πολλά δικά της σπίτια, τα οποία νοικιάζει. Μάλιστα, το ένα σπίτι της είναι τρία χιλιόμετρα από το δικό μας. Στην έξοδο της Κάντζας, στην Παλιοπαναγιά. Τον πρώτο καιρό της σχέσης τους, ο πατέρας μου πήγαινε και έμενε στο σπίτι της στην Παιανία. Τα τελευταία τρία χρόνια ζούσε μαζί μας και όχι τα τελευταία δεκαπέντε, όπως ισχυρίζεται. Ξέρω για ακόμη ένα σπίτι που έχει στο Πόρτο Ράφτη. Τα λέω αυτά για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, γιατί έχουν ακουστεί πολλά. Αν δεν είχε χρήματα, θα την είχε φτιάξει ο πατέρας μου. Ήταν ο άνθρωπος που έλυνε πάντα όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες. Λίγο προτού «φύγει», μας είχε πει: «Μη φοβάστε, είναι όλα δικά σας. Γιατί η γυναίκα αυτή είναι εισοδηματίας και ίσως έχει περισσότερα χρήματα και από μας».

Διάβασε την υπόλοιπη συνέντευξη στο περιοδικό DownTown που κυκλοφορεί.