Γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό. Μια απλή συνταγή που δίνει μια εξωτική νότα στο ψάρι.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός από λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί ή νερό
- 750 γραμμάρια φιλέτο σολομού (κομμένα σε 4 φιλέτα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόγια, το λεμόνι και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τοποθετούμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ταψάκι. Τον περιχύνουμε με το γλάσο και το πασαλείβουμε απ’ όλες τις πλευρές. Κρατάμε λίγο γλάσο στην άκρη.
- Ψήνουμε μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του ψαριού, 15-20 λεπτά, χωρίς να χάσει το ροζ χρώμα του από μέσα. Κάθε τόσο αλείφουμε τα φιλέτα με το γλάσο και σερβίρουμε με ροδέλες από λεμόνι.
Tip
Για να κόψετε θερμίδες αποφύγετε από την παρακάτω συνταγή τη ζάχαρη. Αν και της πάει πολύ…