Το μπλε κρασί είναι να το πιεις στο ποτήρι!

Το ήξερες ότι υπάρχει;
Το μπλε κρασί είναι να το πιεις στο ποτήρι!



Όλοι γνωρίζουν ότι το κόκκινο κρασί είναι για το κόκκινο κρέας, το λευκό κρασί είναι για το λευκό κρέας, και το ροζέ είναι…για όποιον θέλει ροζέ τελοσπάντων! Αλλά τι συμβαίνει τελευταία με το μπλε κρασί; Με τι φαγητό ταιριάζει; Δεν έχουμε ιδέα! Δεν είναι κάτι που μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε πριν, μέχρι τώρα τουλάχιστον που το είδαμε στις φωτογραφίες από το boredpanda!

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μπλε κρασί είναι πλέον πραγματικότητα χάρη στην Gik, μια ισπανική startup επιχείρηση που ελπίζει να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του…πίνω κρασί!
Συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο University of Basque και με την AZTI Tecnecalia, μια ερευνητική ομάδα τροφίμων. Το κρασί αυτό αποτελείται από δύο ποικιλίες σταφυλιών, μία κόκκινων και μία λευκών.

 

Τα σταφύλια αυτά προέρχονται από διάφορους αμπελώνες σε όλη την Ισπανία. Η μπλε τους απόχρωση προέρχεται από το συνδυασμό των ανθοκυανινών (μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών) και τη χρωστική λουλακί.

Η Gik επέλεξε αυτό το χρώμα διότι αντιπροσωπεύει το κίνημα, την καινοτομία και το άπειρο. Το κρασί θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη, και κάθε μπουκάλι θα κοστίσει περίπου £8! 

 

Διάβασε ακόμα DIY: Τα καλύτερα κοκτέιλ του καλοκαιριού και πώς να τα φτιάξεις!