Τα onion rings μπορούμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι πολύ εύκολα και να τα σερβίρουμε ακόμα και σε παιδικά πάρτυ. Το μυστικό για να τα πετύχετε είναι το ανθρακούχο νερό. Προσθέτοντας μαϊντανό τσιγαριαστό θα δώσετε μια έξτρα νότα που τους πάει πολύ!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κορνφλάουρ
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεταλλικό κουτάκι ανθρακούχο νερό
- 6 κούπες ηλιέλαιο
- Αλάτι
- 1/2 κούπα φύλλα μαϊντανού, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τις ροδέλες από το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, το baking powder, το αλάτι και το ανθρακούχο νερό.
- Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε μερικές ροδέλες και τις βουτάμε στο μείγμα του μπολ με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας τις στριφογυρνάμε σε αυτό, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε προσεκτικά στο λάδι. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις διατηρούμε στο φούρνο ζεστές και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
- Όταν τελειώσουμε με όλα τα κρεμμύδια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τον μαϊντανό και τον τηγανίζουμε για 10 δευτερόλεπτα για να γίνει τραγανός. Τον βγάζουμε στραγγίζοντάς τον από το λάδι και τον αλατίζουμε. Γαρνίρουμε τα κρεμμύδια με τα τσιγαριασμένα φυλλαράκια μαϊντανού.
Tip
Για να βγάλετε τα onion rings και τα φυλλαράκια μαϊντανού από το λάδι χρησιμοποιήστε μια διάτρητη κουτάλα, ώστε να στραγγίζουν καλά.