Γιαούρτι, βασιλικός, κρεμμύδι και κάρι μας δίνουν τόσο μια φανταστική μαρινάδα όσο και ένα ωραιότατο ντιπ για σουβλάκια κοτόπουλου, που τα παιδιά θα λατρέψουν.
Υλικά (για 18-20 σουβλάκια)
- 740 γραμμάρια κοτόπουλο από μπούτι ξεκοκαλισμένο σε μπουκίτσες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κούπα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα σε κομμάτια των 2 εκατοστών
- 340 γραμμάρια τοματίνια (ολόκληρα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το γιαούρτι με τον βασιλικό και το κρεμμύδι στο μούλτι. yogurt, basil, and onion in a food processor several times. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κάρυ και μια πρέζα αλάτι. Κρατάμε μισή κούπα από το μείγμα γιαουρτιού ως ντιπ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι στο μπολ με το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά (μέχρι και 6 ώρες). Εν τω μεταξύ μουσκεύουμε για μισή ώρα στο νερό 8 ξυλάκια για σουβλάκι.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την πιπεριά, το κολοκύθι και τα τοματίνια με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Περνάμε ένα κομματάκι κοτόπουλο στο ξυλάκι, ένα λαχανικό διαδοχικά και φτιάχνουμε σουβλάκια. Μεταφέρουμε τα σουβλάκια σε ένα ρηχό ταψάκι για ψήσιμο.
- Ψήνουμε στο γκριλ γυρνώντας τα κάθε τόσο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού και πατάτες τηγανιτές.