Νόμος στην Αυστραλία διώχνει κάθε gay από τα σχολεία

Καθηγητές και μαθητές κινδυνεύουν να στιγματιστούν.
Νόμος στην Αυστραλία διώχνει κάθε gay από τα σχολεία



Πριν λίγες ημέρες  μάθαμε για έναν νόμο που πέρασε στη Νέα Ζηλανδία και υποχρεώνει τους επισκέπτες να δείχνουν όλα τα δεδομένα που έχουν στα κινητά τους. Τώρα ήρθε ακόμη ένας απίστευτος νόμος, αυτή την φορά στην Αυστραλία, ο οποίος διώχνει κάθε ομοφυλόφιλο από τα σχολεία.

Όπως αναφέρει η Sunday Morning Herald, ο πρωθυπουργός Scott  Morrison, πριν από τέσσερις μήνες δέχτηκε πρόταση από τον γενικό γραμματέα Σεξουαλικής Διάκρισης (ναι, υπάρχει), πρόταση ώστε να εκδιωχθούν από τα σχολεία όλοι οι ομοφυλόφιλοι!

Ο εξοργιστικός νόμος έχει να κάνει με το γεγονός πως πριν από ένα χρόνο επικυρώθηκε ο γάμος ανθρώπων ίδιου φύλου και η κυβέρνηση φοβάται πως κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις  θρησκευτικές πρακτικές της πολυπολιτισμικής χώρας.

Το σκεπτικό είναι πως αρκετές θρησκείες αντιτίθενται κατά της ομοφυλοφιλίας και στα σχολεία η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά από την στιγμή που ένας καθηγητής θα εκδηλώσει τις ερωτικές του προτιμήσεις ή κάποιος μαθητής.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο με την Κυβέρνηση να σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει στην αποπομπή των ομοφυλόφιλων από τα σχολεία, ωστόσο κανείς δεν έχει εναλλακτικό πλάνο για το τι θα συμβεί αν εγκριθεί ο νόμος και ως αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν τις ζωές τους.