Ντορέττα Παπαδημητρίου στο DownTown: «Είμαι μόνη μου και είμαι μια χαρά»

Η Ντορέττα, η Ζωή Λάσκαρη, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρία Ιωαννίδου και άλλες ιστορίες από το παλιό ελληνικό σινεμά.



Απέξω μια τεράστια μαρκίζα, σαν σε παλιό σινεμά της δεκαετίας του ’60, και η Ντορέττα στη μέση. Σαν να κάνεις ταξίδι στον χρόνο, σε μια Αθήνα πιο σινεμασκόπ, πιο pop, πιο ανέμελη.

Μπαίνω στο θέατρο και τη βρίσκω ντυμένη με φόρμες στο καμαρίνι της, μια εικόνα πολύ μακρινή από τη γυναίκα στην οποία θα μεταμορφωθεί σε λίγη ώρα στη σκηνή. Εκπέμπει μια περίεργη ζεν ηρεμία, δείχνει λιγότερο ενοχοποιημένη με την εικόνα της, πιο προσγειωμένη, πιο αυτοσαρκαστική και, κατά έναν περίεργο τρόπο, σίγουρη και αποφασισμένη ότι φέτος θα περάσει εξαιρετικά. Επίσης, θα ακούσει και πολλά, γιατί θα αναμετρηθεί και θα συγκριθεί με έναν ρόλο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη Ζωή Λάσκαρη. Αλλά και αυτό έχει διάθεση να το τρολάρει, να το θεωρήσει μέρος του παιχνιδιού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΖΟΓΚΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΑΡΑΠΗΣ

MAKE-UP: ΘΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

HAIR STYLING: ΤΡΥΦΩΝΑ ΣΑΜΑΡΑΣ

(TRIFONAS SAMARAS HAIR SALON, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 30, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-7230896)

STYLING: ΦΙΛΙΤΣΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Αποσπάσματα από την συνέντευξη στο DownTown που κυκλοφορεί στα περίπτερα:

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Ήρεμη. Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα κομμάτι στο οποίο εστιάζω ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, αλλά είμαι καλά.

Αλήθεια είναι ότι δεν θέλεις να έχεις κάποια σχέση αυτή την περίοδο;

Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πω «αχ, τώρα δεν θέλω σχέση». Είμαι ανοιχτή γενικότερα στη ζωή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Οπότε τέτοιου είδους περιορισμούς δεν τους βάζω. Αν έρθει στη ζωή μου ένας άνθρωπος ο οποίος θα είναι κατάλληλος για μια σχέση, γιατί όχι; Γιατί να μην την κάνω; Δεν καταλαβαίνω τι είναι το «δεν θέλω σχέση». Αν γνωρίσεις τον άνθρωπο της ζωής σου σήμερα ή την επόμενη ώρα τι θα γίνει; Δεν ξέρεις.

Είσαι με κάποιον;

Όχι, δεν είμαι.

Αν ήσουν, θα το έλεγες;

Αν ένιωθα την ασφάλεια να το επικοινωνήσω -που γενικά δεν τα επικοινωνώ εγώ αυτά όπως ξέρεις-, ενδεχομένως να έλεγα κάτι πιο διπλωματικό και να μη σου έλεγα τόσο κοφτά ότι δεν είμαι με κάποιον.

Είσαι καλά μόνη σου; Νιώθεις ασφάλεια;

Φυσικά και είμαι πολύ καλά μόνη μου και με τρομερή ασφάλεια. Αν δεν είμαστε καλά μόνοι μας, τότε δεν θα είμαστε καλά με κανέναν. Το να είμαι ασφαλής δεν εξαρτάται από το αν θα είμαι με κάποιον. Αν περιμένω να είμαι καλά επειδή κάποιος θα είναι δίπλα μου, το έχω χάσει το παιχνίδι. Δεν εξαρτάται η ευτυχία μου από το αν είμαι σε μια σχέση ή όχι. Ειλικρινά, ποτέ δεν θα έκανα μια σχέση για να μη μείνω μόνη μου. Δεν με τρομάζει καθόλου.

Νομίζω πως μεγαλώνοντας σκληραίνει και λίγο ο άνθρωπος.

Είσαι πιο καχύποπτος μεγαλώνοντας. Έχεις ζήσει και έχεις μάθει πολλά πράγματα και δεν έχεις την επιπολαιότητα και τον παρορμητισμό των νιάτων.

Σαφώς δεν μπαίνεις με τα 100 σε αυτή την ηλικία.

Εγώ μπαίνω. Αν είναι να μπω, θα μπω και με τα χίλια.

Στα 39 σου;

Βέβαια. Δεν κάθομαι να σκεφτώ. Αν ερωτευτώ, θα μπω με τα χίλια.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί στα περίπτερα.