Ψητό ψαράκι με γάλα καρύδας

Οι τσιπούρες είναι πολύ νόστιμες. Φτιάξε και τη ζεστή σάλτσα που σου προτείνουμε και μετά θα δεις τα ψάρια με άλλο μάτι!
Ψητό ψαράκι με γάλα καρύδας



Το ψάρι είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές που καλό είναι να εντάξεις στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου. Αν όμως θέλεις κάτι διαφορετικό από τις κλασικές συνταγές στο γκριλ, σου προτείνουμε κάτι πιο εξωτικό. Βασικό συστατικό το γάλα καρύδας που δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό και δίνει μία πιο γκουρμέ νότα στην πιο απλή εκτέλεση.

 

Υλικά:

-2 τσιπούρες καθαρισμένες

-½ κγ πάπρικα

-½ κγ τριμμένο κουρκουμά

-270 ml γάλα καρύδας

-Αλάτι-πιπέρι

-3 κγ χυμό λεμονιού

-1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

-Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε από τις τσιπούρες τα πτερύγια και την ουρά. Χαράζουμε διαγώνια 2-3 φορές την πλευρά του ψαριού που έχει το μεγαλύτερο πάχος για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα

-Τοποθετούμε τα ψάρια σε ταψάκι, που έχουμε στρώσει από κάτω λαδόκολλα.

-Τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα από τη ραχοκοκαλιά με τη μύτη του μαχαιριού.

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πιπέρι, την πάπρικα και τον κουρκουμά σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα γάλα καρύδας και αλάτι.

-Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

-Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε να διατηρηθεί σάλτσα ζεστή.

-Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις πιπεριές και τον βασιλικό . Ανακατεύουμε ελαφρώς.

-Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα.Περιχύνουμε τα ψαράκια με τη σως και από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές με τον βασιλικό.