Τραχανάς με κολοκύθα και κόκκινη πιπεριά από τον Γιάννη Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλουαγαπάει τη μαγειρική και το δείχνει.
Τραχανάς με κολοκύθα και κόκκινη πιπεριά από τον Γιάννη Στάνκογλου



Όταν η εκπομπή Join Us συνάντησε τον Γιάννη Στάνκογλου, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι μία από τις σπεσιαλιτέ του στη μαγειρική είναι ο τραχανάς. Πριν αρκετό καιρό, ο Γιάννης είχε υποδεχτεί στην κουζίνα του το maintanos.com κι έφτιαξε στη Δανάη και τον Marko μία αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς του: Τραχανά με κολοκύθα και κόκκινη πιπεριά.

Μιας και ο καιρός θέλει ζεστό και θρεπτικό φαγητό, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη συνταγή. Στην κουζίνα με τον Γιάννη λοιπόν!

 

Υλικά

  • 5 χούφτες τραχανάς ξινός φτιαγμένος με κολοκύθα
  • 8 κ.σ. νερό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 5 κρίθινα παξιμάδια
  • Λίγο μαυροκούκι
  • Μερικά φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση

  1. Βάζεις να ακούσεις Στέλιο Βαμβακάρη και Louisiana Red.
  2. Πίνεις μια ρακή και ξεκινάς τη μαγειρική παίρνοντας ένα κατσαρολάκι.
  3. Ρίχνεις τον τραχανά, το νερό, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά.
  5. Συνεχίζεις να ανακατεύεις όπως το ριζότο, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει.
  6. Αφού αρχίσει να χυλώνει ο τραχανάς σερβίρεις σε βαθιά πιάτα.
  7. Σπας τη φέτα και το παξιμάδι με τα χέρια σου και στο τέλος ρίχνεις μερικά φύλλα δυόσμου κομμένα από τη γλάστρα σου και το μαυροκούκι.
  8. Συνεχίζεις να πίνεις ρακή και να τρως τραχανά τη στιγμή που το blues συναντά το ρεμπέτικο.