Είναι απαραίτητη στο παστίτσιο, στο μουσακά, ακόμα και σε ένα σουφλέ λαχανικών. Ενώ όμως μας αρέσει να απολαμβάνουμε τη μπεσαμέλ, συχνά φοβόμαστε ότι η δικιά μας δεν θα είναι τόσο αφράτη όσο της μαμάς. Η μπεσαμέλ φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζουμε και το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό. Έχουμε την τέλεια συνταγή!
Τι θα χρειαστείς
-500 ml γάλα
-1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
-1 κ.σ. κορν φλάουρ
-1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
-αλάτι,πιπέρι
-λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία,μέχρι να λιώσει.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα , μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες.
3.Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς την σάλτσα.
4.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
5.Μόλις η σάλτσα αρχίζει να "δένει". αποσύρουμε από τη φωτιά.
6.Τέλος προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα.
ΤΙΡ:
Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, για να αποκτήσει μια πιο αλμυρή γεύση.