Το γιαούρτι δίνει μια πιο απαλή και ελαφριά υφή σε αυτά τα υπέροχα μάφινς από κίτρινη κολοκύθα!
Υλικά (για 12-15 μάφινς)
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κούπες πουρέ κολοκύθας (βρασμένη και λιωμένη)
- 1 κούπα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη (συν 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα)
- 1 1/2 κούπα σπασμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε 12 μικρές φόρμες για μάφινς (μεγέθους 1 κούπας) με λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια με το baking powder και τη μαγειρική σόδα και περιμένουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μια κούπα από τα καρύδια και στη συνέχεια παίρνουμε ομοιόμορφα μέρη από το μείγμα με ένα κουτάλι και το βάζουμε στις φόρμες.
- Πασπαλίζουμε την κορυφή με τα εναπομείναντα καρύδια και τη ζάχαρη και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά (μέχρι το σημείο που θα βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν και θα βγει τελείως καθαρή). Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.