Τον Νικήτα Κακλαμάνη είχε καλεσμένο η εκπομπή Join Us του ΣΚΑΙ και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Ο γνωστός πολιτικός και ογκολόγος μίλησε για την επιτυχία του Ψινάκη, τη μοναξιά, τον θάνατο, την περιπέτειά του με τον καρκίνο, την Μελίνα Μερκούρη που υπήρξε ασθενής του αλλά και τον πρωθυπουργό, τον «μπερμπάντη και ανασφαλή» Σαμαρά. Δες τι είπε…
Για τον Ηλία Ψινάκη:
Όταν ο Ηλίας Ψινάκης ήταν μαζί μου στις προηγούμενες εκλογές -ο οποίος βγήκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος- τα είχα «ακούσει» από συντηρητικούς ανθρώπους. Μου έλεγαν «τι τον θες τον Ψινάκη στο ψηφοδέλτιό σου;». Τους είπα αν δεν τον γουστάρετε, μην τον ψηφίσετε.
Για τον συμβιβασμό του με τον θάνατο:
Με την έννοια του θανάτου συμβιβάστηκα 30 χρόνια πριν, όταν έχασα μέσα από τα χέρια μου ένα νέο παιδί 17 χρονών τη στιγμή που ήμουν πάνω από το κρεβάτι του κι αυτός μου έλεγε «μην με αφήσεις να φύγω». Όταν έκλεισε τα μάτια, κατέρρευσα μαζί με αυτόν. Εκεί κατάλαβα ότι όλοι είμαστε περαστικοί από αυτή τη ζωή.
Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την έννοια της αναπηρίας, το να εξαρτώμαι δηλαδή από άλλους. Με τρομάζει και δεν θέλω να το ζήσω.
Για τη μοναχική ζωή του:
Η μοναξιά τώρα πια έχει γίνει μέρος της ζωής μου. Ήταν άγνωστη λέξη μέχρι τα 45 και τα 50. Νόμιζα ότι δεν υπήρχε στο ελληνικό λεξιλόγιο. Η μοναξιά μου έδινε απελευθέρωση. Θες να φύγεις για ένα ταξίδι, το κάνεις. Ένιωθα μία πλήρη προσωπική ελευθερία. Μετά τα 50 άρχισα να νιώθω μοναξιά αλλά σκέφτηκα ότι αν το αφήσω να με πάρει από κάτω, τέλειωσα. Πρέπει να αντιδράσεις και να πεις» εγώ αυτό τον τρόπο ζωής επέλεξα».
Για την περιπέτειά του με τον καρκίνο:
Όταν πέρυσι την 1η Νοεμβρίου χειρουργήθηκα και δημοσιοποίησα το πρόβλημά μου, ότι δηλαδή είχα καρκίνο στο παχύ έντερο, έκανα flash back τα 20 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική. Και είπα: «Τι στερήθηκα; Τέρμα οι βλακείες. Από εδώ και πέρα θα θυμηθείς τον Νικήτα προ του 1990, όταν ήσουν απλά γιατρός».
Για την Μελίνα Μερκούρη, την ασθενή του όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα:
Υπήρξα γιατρός της Μελίνας από το '89 , όταν γύρισε από το Λονδίνο για πρώτη φορά με τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Έτυχε να έχω κάνει ένα μέρος της μετεκπαίδευσής μου στο Λονδίνο. Της είπαν στην Ελλάδα θα πας να κάνεις ακτινοβολίες στον τάδε. Μέχρι που πέθανε. Δηλαδή την τελευταία μέρα που έφευγε για Αμερική πήγα και την είδα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Πόναγε πολύ. Είχα πάει να της δώσω το ιστορικό της μεταφρασμένο στα εγγλέζικα για να το πάρει μαζί της στην Αμερική. Αξίζει τον κόπο, βέβαια, να σου πω την πρώτη μέρα που ήρθε στο ιατρείο για να μου φέρει το φάκελο από την Αγγλία και να προγραμματίσουμε τις θεραπείες. Ήταν ατημέλητη- αμακιγιάριστη. Μου δίνει το ιστορικό όπου είχε σβήσει με μπλάνκο την ηλικία της. Πόσο χρονών είναι. Της λέω «κα Μερκούρη, ξέρετε, εμένα την ηλικία σας πρέπει να μου την πείτε». «Γιατί;» μου λέει. «Διότι, άλλη δόση ακτινοβολίας δίνουμε σ' ένα παιδί, άλλη σε έναν μεγαλύτερο, 20-25, και άλλη σε έναν λίγο μεγαλύτερο. Άρα πρέπει να ξέρω». Και μου απαντάει το εξής: «Πρόσεξε, θα στην πω. Μα μη δω να κυκλοφορεί, διότι μόνο ο Ντασέν την ξέρει και αυτουνού του έχω κρύψει 2-3 χρόνια!».
Για τον φίλο του Αντώνη Σαμαρά:
Τον ξέρω από το ‘77, όταν ήταν κάτω από 30 χρονών. Όταν πρωτοήρθε από την Αμερική και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Ο Αντώνης δεν είναι όπως είναι σαν πρωθυπουργός και δεν αναφέρομαι στην πολιτική του απόδοση. Έχει μια παιδεία διότι ήταν από μία μεγαλοαστική οικογένεια, αλλά από τις αριστοκρατικές . Η μάνα του ήταν μια πραγματική αριστοκράτισσα αλλά χωρίς εισαγωγικά. Οι αριστοκράτες χωρίς εισαγωγικά είναι οι πιο απλοί άνθρωποι, δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα, το σέρνει η ιστορία τους. Μέχρι να παντρευτεί ήταν πολύ μπερμπάντης. Είναι επίσης παρορμητικός που όμως όταν έχεις εξουσία αυτό είναι κακό. Και ενώ έχει πάρα πολλά άλλα προσόντα είναι ανασφαλής, κάτι που το εκμεταλλεύονται οι γύρω του. Εκεί πρέπει να έχεις γύρω σου ανθρώπους που να είναι ακριβώς το ανάποδο.