Μια σαλάτα γεμάτη αντιθέσεις! Το κρεμώδες αβοκάντο συνδυάζεται με το ζουμερό ρόδι και αποθεώνουν μια πράσινη σαλάτα από σπανάκι. Το τελευταίο μάλιστα μαζί με τους ηλιόσπορους αποτελούν πολύ καλές πηγές μαγνησίου, γι’ αυτό μην πείτε όχι σε αυτή την πολύ δροσερή και νόστιμη σαλάτα.
Υλικά (για 6 μερίδες)
- 1 ρόδι
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 ματσάκια σπανάκι πλυμένο και καλά στεγνωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
- 1 ώριμο αβοκάντο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ρόδι και ξεχωρίζουμε τους σπόρους του. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σπανάκι, τους ηλιόσπορους και το ρόδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Κόβουμε το αβοκάντο κατά μήκος σε λεπτές φέτες και το περιλούζουμε με το υπόλοιπο λεμόνι. Το τοποθετούμε στα πιάτα και σερβίρουμε πάνω του τη σαλάτα.
Tip
Για να απομακρύνετε τη μεμβράνη από τους σπόρους του ροδιού βάλτε το μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και δουλέψτε το με τα χέρια σας. Η μεμβράνη θα ανέβει στην κορυφή και θα ξεχωρίσει από τα σπόρια.