Αν ακούς πίτσα και στο μυαλό σου έρχονται οι κλασικές εκδοχές (βλέπε αλλαντικά, τυριά και σάλτσες), ήρθε η ώρα να δώσεις βάση στην ελαφριά και απολαυστική συνταγή του Γιάννη Αποστολάκη. Ο καπνιστός σολομός συναντά το ανθότυρο και τη φρέσκια ρόκα πάνω στο τραγανό ζυμάρι της πίτσας και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο.
Τι θα χρειαστείς
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 150 γρ. ανθότυρο
- 10 τοματίνια
- 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
- 150 γρ. καπνιστός σολομός
- Ξύσμα λεμονιού
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ,ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- Ζάχαρη, αλάτι
Ο Γιάννης θα σου δείξει τώρα πώς θα το φτιάξεις: