Μπατζίνα - Συνταγή για την παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία

Τι είναι αυτό; Μια ξεχωριστή παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία που θα λατρέψεις!
Μπατζίνα - Συνταγή για την παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία



Αν θες να φτιάξεις μια πίτα που να γίνεται εύκολα και να κουμπώνει τέλεια σε όλες τις περιστάσεις τότε δες την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείς!
Δεν είναι απλά μία κολοκυθόπιτα, είναι το  κάτι άλλο! Η γεύση της θα αναστατώσει τον ουρανίσκο σου!

Τι θα χρειαστείς

  • 1 φύλλο τάρτας
  • 3 κούπες κολοκύθι τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 3 κ. τραχανά
  • 2 κ.σ.  corn flour
  • Γάλα
  • 2 κ. φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
  • 2 κ. γραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα

 

Πως θα τη φτιάξεις

  1. Τοποθετείς την τάρτα σε σκεύος διαμέτρου 30 εκ. μέχρι το χείλος και την τρυπάς κατά τόπους με ένα πιρούνι.
  2. Στύβεις  πολύ καλά το κολοκύθι.
  3. Σε μία λεκάνη βάζεις  4 αυγά, τη γραβιέρα, τον τραχανά, το λάδι, το corn flour και προσθέτεις όσο αλάτι θέλεις, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  4. Ανακατεύεις το μείγμα καλά και το περιχύνεις πάνω από την τάρτα.
  5. Στη συνέχεια, τρίβεις  με τα χέρια σου  φέτα χοντροκομμένη πάνω από το μείγμα.
  6. Χτυπάς σε ένα μπολ το αυγό με λίγο γάλα και το περιχύνεις πάνω από την τάρτα.
  7. Πασπαλίζεις  με τη φρυγανιά και τη γραβιέρα.
  8. Ψήνεις για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

 

Extra tip: Η παραδοσιακή μπατζίνα είναι λεπτή και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον για να ψηθεί γρήγορα και δεύτερον για να παραμένει τραγανή για πολλές ώρες-μέρες.