Ώρα για κάτι εξωτικό: Σαλάτα με ταϊλανδέζικο μοσχάρι!

Αν σου αρέσουν οι spicy γεύσεις δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή!
Ώρα για κάτι εξωτικό: Σαλάτα με ταϊλανδέζικο μοσχάρι!



Τι έχεις όρεξη σήμερα; Μήπως κάτι καυτερό και spicy που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο σου; Αν ναι τότε σου έχουμε μία τέλεια γευστική πρόταση. Δεν θέλει κόπο ούτε πολύ χρόνο. Φτιάξε την παρακάτω συνταγή και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου δημιουργηθούν ηχηρά, “καυτερά” επιφωνήματα! Καλή όρεξη! 

Τι θα χρειαστείς

  • 750 γρ. φιλέτα μοσχαριού
  • 100ml. soy sauce
  • 10ml. fish sauce
  • Τζίντζερ 
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • κόλιανδρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ.γ.chilli oil και 4 κ.σ. ρυζόξιδο
  • Ραπανάκι για γαρνίρισμα 

 

Πως θα το φτιάξεις
1. Βάζεις αλάτι και πιπέρι στο μοσχάρι.
2. Το μαρινάρεις για 2 ώρες τουλάχιστον μέσα στο μείγμα από soy sauce, fish sauce, τζίντζερ, chilli oil και ρυζόξιδο.
3. Το ψήνεις στο γκριλ μέχρι να γίνει μέτριο (όχι πολύ ψημένο)
4. Το κόβεις σε ψιλές φέτες και το σερβίρεις μέσα σε πιάτο που έχεις στρώσει με μαρούλια και έχεις βάλει αγγούρι και ραπανάκι γύρω-γύρω.
5. Πάνω στο κρέας ρίχνεις κουταλιές από τη μαρινάδα και επιπλέον φρέσκο κόλιανδρο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι