Κάνε το σπίτι σου ασφαλές όταν το μωρό αρχίσει να περπατάει!

Άρχισε να μπουσουλάει το μωρό σας;Πάρτε τα μέτρα σας!
Κάνε το σπίτι σου ασφαλές όταν το μωρό αρχίσει να περπατάει!



Από τη στιγμή που το μωράκι σας αρχίζει  να μπουσουλάει και στη συνέχεια να περπατάει ένας νέος κόσμος βρίσκεται μπροστά του και θέλει να τον ανακαλύψει.
Από τους πρώτους μήνες ζωής  του παιδιού, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τις συσκευές προστασίας, ώστε να δημιουργήσετε όσο μπορείτε ένα ασφαλές σπίτι για το παιδί.

Αν το παιδί βάλει τα δαχτυλάκια του ή οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο στην πρίζα θα πάθει ηλεκτροπληξία!

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά καλύμματα πρίζας και να δίδαξε στα παιδάκια σας ότι είναι απολύτως απαγορευμένο να αγγίζουν τις πρίζες.

Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους σε μπαλκόνια. απομακρύνεται καρέκλες και τραπεζάκια κοντά από τα παράθυρα και τις βεράντες, καθώς τα παιδιά μπορούν να ανέβουν και να πέσουν.
Αν το σπίτι σας έχει πολλά πατώματα, δώστε προσοχή στις σκάλες. Θα βρείτε μπάρες ασφαλείας στην αγορά που εμποδίζουν την πρόσβαση των παιδιών στις σκάλες ή άλλες επικίνδυνες περιοχές του σπιτιού.

Οι τραυματισμοί ειδικά στο κεφάλι έχουν χειρότερες συνέπειες στα παιδιά από ότι στους ενήλικες. Οι πόρτες, τα σκαλιά  και τα γυάλινα τραπεζάκια μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα. Καλύψτε τις άκρες με προστατευτικά γωνιών. Επίσης προσέξτε τα χάλια που γλιστρούν στο πάτωμα.

Τα περισσότερα ατυχήματα στα παιδιά συμβαίνουν την ώρα του φαγητού. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει φωτιά στη κουζίνα μαζί με αλλά επικίνδυνα αντικείμενα και οι γονείς συνήθως είναι απασχολημένοι με την προετοιμασία του φαγητού. Προς αποφυγή αυτών των κινδύνων μπορείτε να βάζετε τα παιδιά σας να κάθονται σε ειδικές καρέκλες φαγητού

Προσέξτε ιδιαίτερα κατά τη χρήση φαρμάκων και απορρυπαντικών. Τα παιδιά απαγορεύεται να παίζουν με σπίρτα και αναπτήρες και οτιδήποτε άλλο είναι εύφλεκτο. Κλειδώστε όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα μακριά.

Για την αποφυγή τραυμάτων από τις πόρτες χρησιμοποιούμε προστατευτικά για τα δάχτυλα που εμποδίζουν την πόρτα να κλείσει εντελώς.

Πάντα να ελέγχεται την υγεία των κατοικίδιων σας και ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του μαζί τους

Πλαστικές σακούλες μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες αν ένα παιδί βάλει το κεφάλι του μέσα και δεν μπορεί να την απομακρύνει, γι’ αυτό μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με σακούλες.

Στην κούνια του μωρού αποφύγετε να κρεμάτε  διάφορα  όπως σταυρουδάκια, παναγίτσες κ.τ.λ Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Όπως επίσης επικίνδυνο είναι να κρεμάμε στο λαιμό του μωρού μας τέτοια αντικείμενα.

Μην ξεχνάτε να ανεβάζετε πάντα το κάγκελο της κούνιας όταν το μωρό βρίσκεται μέσα σε αυτή.

Χρησιμοποιούμε πάντα αντιπνικτικά μαξιλάρια και τοποθετούμε μπαριέρα κρεβατιού  για την αποφυγή πτώσης. Επίσης η ενδοεπικοινωνία βοηθά για να βλέπουμε και να ακούμε το Μωρό μας όταν δεν είμαστε εκεί.

Προσοχή σε οποιοδήποτε μικροαντικείμενο που μπορεί να βάλει στο στόμα του, ή να του προκαλέσει ασφυξία.

Όχι στο κενό ανάμεσα στο στρώμα και το κρεβάτι του. Το στρώμα πρέπει να εφαρμόζει στην κούνια του.                                                                                                                             

Προσοχή στα μπαούλα και στους  αποθηκευτικούς  χώρους.

Όχι στα βαριά αντικείμενα οπουδήποτε ψηλά και ειδικά πάνω από την κούνια του μωρού. Σκεφτείτε πως τα ράφια ειδικά πάνω από το κεφάλι του μωρού κρύβουν κινδύνους. Ακόμα κι αν αυτά τα στερεώσουμε καλά, τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω τους κρύβουν μια επικινδυνότητα (σε περίπτωση σεισμού). Το σπίτι μας μπορεί να είναι αντισεισμικό, όχι όμως τα έπιπλά μας, αν δεν πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Η καλύτερη συμβουλή, για την ασφάλεια του παιδιού σας, είναι η πρόληψη!

BABY LIFE 33 JoinUs S1 from join us on Vimeo.