Ένα μικρό, αφράτο ψωμάκι με βουτυρένια γεύση που προσφέρεται για απίθανους γευστικούς συνδυασμούς: Αυτό είναι English muffin. Εύκολο στην προετοιμασία, το English muffin απαιτεί απλά υλικά, αλλά αρκετή φαντασία για να το σερβίρεις. Είναι ιδανικό για γλυκούς συνδυασμούς (βλέπε μαρμελάδα φράουλα ή Nutella), αλλά γίνεται επίσης η τέλεια βάση για αλμυρά σνακ – όπως με chorizo και baby σπανάκι (βλέπε photo).
Συνταγή για English muffin
Τι θα χρειαστείς:
- 300 γρ. σκληρό αλεύρι
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 6 γρ. αλάτι
- 15 γρ. ζάχαρη άχνη
- 15 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 170 ml γάλα
- 15 γρ. σιμιγδάλι
- Ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξεις
- Ρίξε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπάλισε με την ξηρή μαγιά και το αλάτι. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και το γάλα, και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
- Μετέφερε το μείγμα από το μπολ σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακό και λείο.
- Λάδωσε ελαφρώς ένα μπολ και μετέφερε τη ζύμη. Σκέπασε με καθαρή πετσέτα και άφησέ τη να φουσκώσει για μία ώρα.
- Πασπάλισε την ίδια επιφάνεια που ζύμωσες με σιμιγδάλι και αλεύρι. Τοποθέτησε τη ζύμη και άνοιξέ τη σε φύλλο πάχους 2.5 εκατοστών.
- Χρησιμοποιώντας ένα cutter 9 εκατοστών (ή ένα ποτήρι) κόψε 8 muffins. Τοποθέτησέ τα στην αλευρωμένη επιφάνεια και πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο σιμιγδάλι.
- Άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 30’.
- Άφησε το μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί και ψήσε τα muffins σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 5 – 6 λεπτά σε κάθε μεριά.
- Τα ψωμάκια είναι έτοιμα για να τα συνδυάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.